KASPAR

uros | syntynyt noin 2009 | Cosoban tarhalla | noin 30 cm

Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Vuoden 2020 keväällä eräs Cosoban tarhaa toisinaan auttava nainen toi tarhalle kadulta löytämänsä pienen vanhuksen. Vain pari päivää myöhemmin pieni vanhus kuitenkin karkasi ja sen jälkeen hänestä ei hetkeen nähty jälkeäkään. Eräänä päivänä Cosoban tarhan ylläpitäjä Adina huomasi kuitenkin sattumalta saman vanhan koiran harhailemassa kadun varressa ja niin Kaspar pääsi uudelleen Cosoban tarhalle turvaan katujen vaaroilta.

Kaspar on sympaattinen vanha uros. Hän rakastaa kaikkia pehmeitä alustoja ja hakeutuu aina ensimmäisenä tyynyille tai sohvalle, jos sellaisia on tarjolla. Kaspar rakastaa ihmisiä ja seurailee tarhalla aina ihmisten jaloissa, kun se vain on mahdollista. Hän pyytää ahkerasti rapsutuksia ja hakeutuu heti vieraidenkin lähelle saamaan huomiota. Kaspar on toisinaan jo hieman höperön oloinen, mutta Adinan mukaan hän kuulee ja näkee vielä hyvin. Kaspar ei juuri välitä toisista koirista, mutta tulee kyllä heidän kanssa toimeen. Onnellisimmillaan hän olisi varmasti joko ainoana koirana tai rauhallisen koiran kaverina.

Kasparilla on niskassa välilevyn pullistuma, johon hän saa jatkuvaa kipulääkitystä. Niska on kuitenkin toisinaan selvästi kipeä, jolloin Kaspar saattaa niskaan koskiessa purra. Kasparin tulevan kodin onkin tärkeää huolehtia, että hän saa vaivalleen sopivaa hoitoa, jota kipuja ei olisi. Vaivastaan huolimatta hän ansaitsisi viettää loput eläkepäivänsä rakastettuna ja hemmoteltuna perheenjäsenenä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.