KALLI

uros | syntynyt noin 2016 | Care for Dogsin tarhalla | 60 cm

Koska autettavia koiria on valtava määrä Romaniassa, erilaisia koiratarhoja löytyy joka kaupungista. On pahamaineisia kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja, joiden koko vaihtelee kymmenistä koirista satoihin koiriin. Näiden yksityisten tarhojen toiminnan mahdollistavat ulkomaiset tukijat, joiden lahjoituksilla voidaan ruokkia ja hoitaa koirat kunnes heidät adoptoidaan. Valitettavasti raha houkuttelee toisinaan mukaan ihmisiä myös vääristä syistä. Tammikuussa 2019 Brasovin lähellä sijaitsevalle yksityiselle tarhalle päästiin pienen eläinsuojelijajoukon toimin tekemään tarkastus kuukausien yrittämisen jälkeen. Vastassa oleva näky oli kammottava. Nälkään kuolleita, riutuneita koiria oli joka paikassa. Kamalinta oli, että kuolleita koiria täynnä olevien häkkien vieressä oli huone täynnä ulkomaisten tukijoiden lähettämää ruokaa. Kävi ilmi, että tarhaa ylläpitänyt mies oli jo pitkään rahastanut koirien kärsimyksellä.

Muutamaa vuotta aiemmin eräs eläinsuojelija pelasti kunnallisen tarhan tappojonosta joukon koiria. Yksi heistä oli komea musta nuorukainen, joka sai nimekseen Kalli. Koska naisella ei ollut omalla tarhallaan tilaa, hän vei osan koirista hoitoon toiselle yksityiselle tarhalle. Kun myöhemmin kävi ilmi miten tuon kyseisen tarhan koiria hoidettiin, eläinsuojelija meni hakemaan luurangoiksi laihtuneet koiransa pikaisesti pois omalle tarhalleen. Kalli oli hakuhetkellä jo niin nääntynyt, ettei ollut lainkaan varmaa selviäisikö hän. Hän ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan. Marraskuussa 2020 tarhalle jämähtänyt Kalli muutti Care for Dogsin tarhalle, jotta hänellä olisi paremmat mahdollisuudet löytää koti. Ujon luonteensa vuoksi hän on kuitenkin tullut sivuutetuksi myös siellä.

Kalli on ymmärrettävästi kaiken kokemansa jälkeen hyvin varovainen ihmisten kanssa. Hän on kyllä kovin kiinnostunut ihmisten touhuista ja pyörii aina lähellä, mutta koskettaminen ja käsittely jännittävät häntä. Vasta aivan hiljattain Kalli on oppinut luottamaan tuttuihin työntekijöihin siinä määrin, että hän on uskaltautunut rapsuteltavaksi aidan läpi. Hän on kovin helposti motivoitavissa ruoalla ja jo hetken tutustumisen jälkeen Kalli käy syömässä herkkuja myös aivan vieraiden vierestä. Hän vaikuttaa älykkäältä ja aktiiviselta ja nauttisi varmasti kodissa yhdessä harrastelusta, kunhan itsetuntoa on kertynyt. Kalli on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.