KAIRI

narttu | syntynyt noin 2018 | Carpen tarhalla | noin 35 cm

Romaniassa koiratarhan pitäminen on raskasta. Resursseja on aina rajallisesti, mutta apua tarvitsevia koiria tulee vastaan päivittäin. Eläinsuojelijat yrittävät parhaansa mukaan valikoida koirista heidät, jotka tarvitsevat apua kaikkein eniten. Joskus valinta on kuitenkin tehty jo valmiiksi. Näin kävi, kun Carmenin saapuessa Carpen tarhalle muutama vuosi sitten häntä odotti portin edessä yllätys. Pieni koira kyyristeli yksinään pensaikossa selvästi järkyttyneen oloisena. Koska Carpen tarha sijaitsee hyvin syrjässä, on todennäköistä että joku oli tarkoituksella hylännyt koiransa tarhan edustalle. Niinpä Carmen ei voinut muuta kuin napata pienen koiran turvaan tarhalleen.

Kairi on odotellut tarhalla jo useamman vuoden. Hän on tarhaoloissa arka ja hakeutuu koppinsa piiloon vieraiden astuessa sisälle häkkiin. Jos koppiin ei pääse, siirtyy Kairi häkin toiseen päähän tarkkailemaan ihmisten touhuja. Hän on kuitenkin kiinnostunut seurailemaan ihmisiä ja esimerkiksi maahan heitetyt namit hän käy kyllä syömässä. Kairi on tarhalla jakanut häkkinsä useamman eri koiran kanssa, mutta Carmen kertoo että hän on tarhaoloissa ollut toisinaan valikoiva muiden koirien suhteen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.