JUNIOR

uros | syntynyt noin 2014 | Kotihoidossa Tampereella | noin 50 cm

21.11.2021
Suloinen Junior on tänään varattu ja pian hän matkaa ikiomaan kotiinsa.

3.11.2021
Junior on nyt ollut kotihoidossa piirun verran vajaa kaksi kuukautta. Tänä aikana hän on oppinut valtavan määrän uusia asioita ja osoittautunut varsin mukautuvaksi koiraksi. Hänen kanssaan on nyt harjoiteltu lenkkeilyä aavistuksen vilkkaammilla alueilla, joissa hän on nähnyt enemmän sekä ihmisiä, että päässyt tutustumaan myös autoihin ja busseihinkin. Kun etäisyys on ollut sekä ihmisiin, että ajoneuvoihin riittävä, Junior on ollut kiinnostunut, mutta liian lähelle tullessaan kumpikin saa hänet jännittymään. Vieraat ihmiset esimerkiksi pururadalla ovat kuitenkin olleet kohtuullisen helppoja, joten riittävällä harjoittelulla ja tarjoamalla aina mahdollisuuden poistua tilanteesta, vieraat saattavat omassa kodissa olla kohtuullisen helppokin haaste Juniorille. Siksi onkin hyvin tärkeää, että tuleva koti tunnistaa koiran ilmeet ja eleet ja osaa viedä Juniorin sellaisiin tilanteisiin ja etäisyyksiin, etä hän kokee pärjäävänsä. Juniorin etu on nopea palautuminen jännittävistä tilanteista ja sellaisen jälkeen hän palaakin nopeasti omiin touhuihinsa ja leikkeihinsä. Juniorin kanssa sujuvat niin harjaus, ulkoilu, tassujen kuivaaminen, hampaiden ja korvien tarkastus kuin kynsien leikkaaminenkin. Kotihoitaja kuvaa Junioria rauhalliseksi ja vähään tyytyväiseksi symppikseksi, joten jos olet sellaista vailla, nyt kannattaa ottaa yhteyttä.

15.10.2021
Junior jatkaa oivasti matkaansa kotikoiraksi. Perheen pienimmät viihtyvät Juniorin lähellä ja niin myös Junior heidän. Junior saattaisikin tykätä sellaisesta kodista, jossa on kokemusta sosiaalistamattomasta koirasta ja jossa on rauhallisia ja koiraosaavia lapsia. Lenkit sujuvat hyvin myös yksin, ilman muiden koirien seuraa, sillä lenkeillä Junior haahuilee professorimaisesti omissa maailmoissaan. Hän on hyvin taitava kommunikoimaan kotihoitopaikan muiden koirien kanssa ja tulee toimeen myös kissojen kanssa, jos kissat tulevat toimeen koirien kanssa. Junior ei ole haukkunut, mutta innostuessaan hän piippailee. Kaukaa näkyvät ihmiset ovat hiukan jänniä, mutta heihin ei tarvitse reagoida ja aina voi lähteä etäämmälle ihmettelemään. Autoja Junior on nähnyt vasta hyvin kaukaa, mutta ensikontakti meni hyvin. Kerrassaan oiva kotikoira siis.

26.9.2021
Junior saapui kotihoitoon 16.9. Uni maittoi ensimmäiset päivät, mutta niin maistuivat myös hihnalenkit ja onpa hän tutustunut etäältä kotihoitopaikan lapsiinkin, eikä ensikontakti ainakaan huono ollut. Viime päivinä Junior on ollut vapaasti pienten lasten kanssa ja erityisen paljon Junior on tykästynyt perheen viisivuotiaaseen, sillä tämä on melko luotettava namiautomaatti ja leivän päällä oleva juusto päätyykin usein Juniorin suuhun. Myös hihnalenkit sujuvat edelleen ja hän on alkanut leikkimään perheen koirien kanssa. Junior on myös alusta asti ollut sisäsiisti. Kotihoitaja kuvailee Junioria tasapainoiseksi peräkammarin pojaksi, joka ei ole saanut mahdollisuutta ja perheen pieni lapsi pohti, että ”Junior saa varmasti pian kodin, varmaan kaikki maailman perheet haluaa sen”. Vieraisiin hän suhtautuu rauhallisesti ja muiden koirien tuella hän uskaltaa mennä haistelemaankin. Yksinoloa on seurattu ja alun pienen piippauksen jälkeen sekin sujuu. Junior on saanut elämänsä mahdollisuuden ja hän todellakin tuntuu käyttävän sen hyväkseen. Kerrassaan kultainen poika on enää omaa kotia vaille.

Tausta ja tarina
Koska autettavia koiria on valtava määrä Romaniassa, erilaisia koiratarhoja löytyy joka kaupungista. On pahamaineisia kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja, joiden koko vaihtelee kymmenistä koirista satoihin koiriin. Näiden yksityisten tarhojen toiminnan mahdollistavat ulkomaiset tukijat, joiden lahjoituksilla voidaan ruokkia ja hoitaa koirat kunnes heidät adoptoidaan. Valitettavasti raha houkuttelee toisinaan mukaan ihmisiä myös vääristä syistä. Tammikuussa 2019 Brasovin lähellä sijaitsevalle yksityiselle tarhalle päästiin pienen eläinsuojelijajoukon toimin tekemään tarkastus kuukausien yrittämisen jälkeen. Vastassa oleva näky oli kammottava. Nälkään kuolleita, riutuneita koiria oli joka paikassa. Kamalinta oli, että kuolleita koiria täynnä olevien häkkien vieressä oli huone täynnä ulkomaisten tukijoiden lähettämää ruokaa. Kävi ilmi, että tarhaa ylläpitänyt mies oli jo pitkään rahastanut koirien kärsimyksellä.

Vuosia aiemmin nykyään Care for Dogsin tarhalla vapaaehtoisena auttava nainen löysi kaksi pentua kadulta. Koska Brasovin alueella ei tuolloin vielä ollut muita yksityisiä tarhoja, hän vei pennut turvaan ainoalle tietämälleen tarhalle. Kun hän sai tammikuussa 2019 tietää mitä tarhalla oli tapahtunut, hän kiiruhti paikalle tarkistamaan miten pentujen oli käynyt. Uskomatonta kyllä, toinen pennuista oli adoptoitu ulkomaille ja toinen oli niiden harvojen koirien joukossa, jotka olivat kuin ihmeen kaupalla selvinneet hengissä. Niinpä Junior pääsi kaiken kokemansa jälkeen turvaan Care for Dogsin tarhalle.

Junior on ymmärrettävästi kaiken kokemansa jälkeen uusissa tilanteissa varovainen. Uudet ihmiset jännittävät häntä ja Junior pitää pientä etäisyyttä tarkkaillakseen ihmisten touhuja. Saadessaan rauhassa tutustua ihmisiin hän antaa kuitenkin nätisti käsitellä itseään. Junior vaikuttaa hyvin lempeältä ja kiltiltä ja todennäköistä on, että päästessään pois tarhaoloista hän reipastuu ja viihtyy ihmisen lähellä. Junior on tarhalla hiljainen, rauhallinen ja hyvin huomaamaton. Hän tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa ja hakeekin selvästi turvaa lajitovereistaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.