JULE

uros | syntynyt 2016 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45 cm

16.12.2020
Jule on tänään saanut Romaniaan mahtavia uutisia, sillä sille on löytynyt Suomesta oma koti. Pian Jule matkustaa Suomeen ja aloittaa kesäkuntoon 2021 -projektinsa omien ihmisten kanssa.

Tausta ja tarina
Romanian suurta kodittomien koirien määrää ylläpitävät omistetut koirat. Koska steriloinnit ovat Romaniassa vielä hyvin marginaalisia, syntyy omistetuille koirille jatkuvasti uusia pentuja. Koska pennut ovat usein omistajalle ei-toivottu yllätys, päätyy surullisen moni hylkäämään emon pentuineen. Vuonna 2016 Care for Dogs -tarhaa ylläpitävä Delia sai kuulla, että läheisessä kaupungissa erään talon kellarissa eli tällainen hylätty pentue. Kellarista löytyi kaksi emoa ja yhteensä viisi pentua, jotka elivät äärimmäisen kurjissa oloissa eivätkä varmasti olisi selvinneet siellä enää kauaa. Niinpä Delia otti koirat tarhalleen turvaan. Valitettavasti vaikea alku elämässä jätti jälkensä ja pennut ja emot jäivät aroiksi. Niinpä heistä jokainen odottaa edelleen Care for Dogsin tarhalla omaa mahdollisuuttaan parempaan elämään.

Jule on yksi kellaripennuista. Hän jännittää ihmisiä ja on ujo, mutta on pennuista rohkeimmasta päästä. Jule on kovin utelias ihmisten touhuja kohtaan ja tarhalla hän pyöriikin lähellä aina kun häkissä tapahtuu jotakin. Saadessaan lähestyä ihmistä omaan tahtiinsa Jule saattaa tulla kosketusetäisyydelle. Herkut ja ruoka ovat Julen heikko kohta ja namit ovat selvästi luotettavin tien hänen sydämeen. Jule asuu tarhalla kahden muun koiran kanssa ja tulee hienosti toimeen molempien kanssa. Jule ilmoittaa mielellään häkin ulkopuolella kulkevista epäilyttävistä ihmisistä ja odotettavaa onkin, että hän pitää omasta äänestään myös kotiin päästyään.

Jule on komeavartaloinen poika lyhyillä jaloilla. Tarhalla kiloja on kertynyt aivan liikaa ja olisikin tärkeää, että pitkäselkäinen Jule pääsisi pian tiputtamaan liikakilot pois.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.