JOSHY

uros | syntynyt noin 2009 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 55 cm

Koska Romaniassa kodittomia koiria on valtavat määrät, on myös erilaisia koiratarhoja. On kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja ja molemmissa koirien olot vaihtelevat hyvin paljon. Vuonna 2016 eräs eläinsuojelija pyysi Eli for Animalsin Claudialta apua, sillä hänen tarhansa oli täynnä. Claudia tarjoutui auttamaan ja niinpä Joshy-niminen vanhempi uroskoira pääsi hänen tarhalleen asumaan. Ajatuksena oli alunperin, että Joshy olisi hänen luonaan vain väliaikaisesti. Nähtyään tuon toisen yksityisen tarhan olot Claudia ei kuitenkaan enää halunnut palauttaa Joshyä huonompiin oloihin ja niinpä hän sai jäädä asumaan Claudian hoiviin.

Joshy on persoonallinen vanha mies. Hän ei varsinaisesti ole arka, vaan tutustuu uteliaasti uusiinkin ihmisiin. Joshy hakeutuu tarhalla ihmisten luokse ja käy pyytämässä rapsutuksia myös vierailta. Varsinkin jos vierailla on herkkuja, Joshy kiipeää epäröimättä vaikka syliin tuoksujen perässä. Ikä on jo vienyt hänestä pahimmat energiat ja Joshy onkin enemmän sellainen määrätietoisesti ympäriinsä tallustava pappa, jolla ei ole mitään ongelmia parkkeerata ihmisen eteen saadakseen kaiken huomion. Erilaiset toimenpiteet ja esimerkiksi väkisin kiinni pitäminen ovat kuitenkin sellaisia tilanteita, joita hän jännittää ja silloin Joshy saattaa yrittää purra. Hän on tarhalla oppinut kulkemaan nätisti hihnassa. Joshy asuu aitauksessa usean muun uroksen ja nartun kanssa ja tulee porukassa hyvin toimeen. Hän on tarhalla pelännyt kovasti ukkosta.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.