JOSHY

uros | syntynyt noin 2009 | kotihoidossa Riihimäellä | noin 55 cm

27.6.2024
Joshy pääsee pian viettämään eläkepäiviä ihan ikioman perheen luo, sillä oma koti on löytynyt.

30.5.2024
Joshyn elämä kotihoidossa jatkuu leppoisasti ja pappa olisikin täysin valmis muuttamaan omaan kotiinsa. Hän on avoin ja ystävällinen eikä turhia stressaa. Hän rakastaa ihmisiä ja on aina innoissaan ovella vastassa kun joku tulee käymään. Ulkona hän saattaa pienen hetken katsoa tuntemattomia epäilevästi, mutta viimeistään jonkin herkun saatuaan hän olisi lähdössä kenen tahansa mukaan. Viime viikolla Joshy oli kotihoitajan reissun ajan hoidossa vieraassa paikassa ja sielläkin hän oli oikeastaan heti kuin kotonaan. Joshy tykkää autoilusta ja hoitoon lähtiessä hän olikin heti omatoimisesti kiipeämässä ennalta tuntemattoman hoitajan mukaan autoon. Autossa Joshy matkustaa hienosti ja nukkuu yleensä suurimman osan matkasta. Joshy onkin kovin rauhallinen ja itsevarma koira, joka näyttää selviävän yhtä hienosti missä tahansa tilanteessa. 

Joshy kävi pari viikkoa sitten myös hammashoidossa jonka aikana poistettiin useita hyvin huonokuntoisia hampaita. Operaatio oli vanhukselle rankka, mutta toipuminen on lähtenyt käyntiin hyvin ja kunhan suu paranee, Joshyn elämänlaatu paranee huomattavasti kun hampaista johtuneet kivut ovat poissa. Hammashoidon jälkeinen kipulääke aiheutti Joshylle pahaa närästystä jonka vuoksi vointi hetkellisesti huononi, mutta nyt pappa alkaa olla taas jo selvästi pirteämpi. Kaikki hoitotoimenpiteet kynsien leikkauksesta suun huuhteluun ja lääkkeiden antoon sujuvat Joshyn kanssa hienosti.

28.3.2024
Joshy on ollut Suomessa alle viikon, mutta siitä huolimatta tuntuu siltä kuin hän olisi asunut kotihoitopaikassa aina. Joshy on ystävällinen ja lempeä vanhus joka vaikuttaa tulevan toimeen ihan kaikkien kanssa. Joshy osaa hienosti lukea muita koiria ja on varovasti käynyt tekemässä tuttavuutta myös kotihoitopaikan epävarmimman koiran kanssa. Sen sijaan reippaamman koiran seurassa Joshy on muutaman kerran meinannut ryhtyä jo kunnolla leikkiin. 

Joshy vaikuttaa myös hyvin saaneen kiinni siitä mistä kotikoiran elämässä on kyse ja hän nautiskeleekin vuoron perään pehmeästä pedistä, herkuista, rapsutuksista ja lenkkeilystä. Joshy rakastaa huomiota ja silityksiä, mutta saadessaan niistä tarpeeksi hän suuntaa aina takaisin omaan petiinsä nukkumaan. Omalla aidatulla pihalla Joshy tykkää ihmetellä asioita rauhassa ja hän jääkin mielellään viettämään ulos aikaa ja istuskelemaan keskelle pihaa. Lenkillä pappa liikkuu huomattavasti vauhdikkaammin ja on hyvin määrätietoisesti menossa sinne minne haluaa.

Tausta ja tarina
Koska Romaniassa kodittomia koiria on valtavat määrät, on myös erilaisia koiratarhoja. On kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja ja molemmissa koirien olot vaihtelevat hyvin paljon. Vuonna 2016 eräs eläinsuojelija pyysi Eli for Animalsin Claudialta apua, sillä hänen tarhansa oli täynnä. Claudia tarjoutui auttamaan ja niinpä Joshy-niminen vanhempi uroskoira pääsi hänen tarhalleen asumaan. Ajatuksena oli alunperin, että Joshy olisi hänen luonaan vain väliaikaisesti. Nähtyään tuon toisen yksityisen tarhan olot Claudia ei kuitenkaan enää halunnut palauttaa Joshyä huonompiin oloihin ja niinpä hän sai jäädä asumaan Claudian hoiviin.

Joshy on persoonallinen vanha mies. Hän ei varsinaisesti ole arka, vaan tutustuu uteliaasti uusiinkin ihmisiin. Joshy hakeutuu tarhalla ihmisten luokse ja käy pyytämässä rapsutuksia myös vierailta. Varsinkin jos vierailla on herkkuja, Joshy kiipeää epäröimättä vaikka syliin tuoksujen perässä. Ikä on jo vienyt hänestä pahimmat energiat ja Joshy onkin enemmän sellainen määrätietoisesti ympäriinsä tallustava pappa, jolla ei ole mitään ongelmia parkkeerata ihmisen eteen saadakseen kaiken huomion. Erilaiset toimenpiteet ja esimerkiksi väkisin kiinni pitäminen ovat kuitenkin sellaisia tilanteita, joita hän jännittää ja silloin Joshy saattaa yrittää purra. Hän on tarhalla oppinut kulkemaan nätisti hihnassa. Joshy asuu aitauksessa usean muun uroksen ja nartun kanssa ja tulee porukassa hyvin toimeen. Hän on tarhalla pelännyt kovasti ukkosta.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.