JERRY

uros | syntynyt noin 2005 | Carpen tarhalla | noin 35 cm

4.1.2020

Jerryn matka oli romanialaisittain poikkeuksellinen, sillä sillä oli suurimman osan elämästään oma koti. Loppujen lopuksi se olosuhteiden pakosta päätyi kuitenkin Carpen tarhalle. Sen tarina julkaistiin Emblan facebookissa ja julkaisun näki ihminen, joka rakastui Jerryyn siltä istumalta. Yksi asia johti toiseen ja niin Jerryllä oli koti ja oli aika aloittaa sen valmistelut lentoa varten.

Kohtalo kuitenkin päätti toisin. Pari päivää vuodenvaihteen jälkeen Jerryn vointi huononi yllättäen rajusti ja se joutui eläinklinikalle. Siellä lääkäri totesi sillä olevan useita kasvaimia eri puolella pienessä kehossaan. Sen vointi huononi siinä määrin edelleen, että jopa romanialainen eläinlääkäri, joka varsin nihkeästi käyttää eutanasiaa, oli sitä mieltä, että Jerryn olisi parempi päästä pois.

Jerry matkasi sateenkaarisillalle. 

Jerry on nyt rauhassa, sillä ei ole enää kipuja. Ja me uskomme, että kuollessaan se tiesi sillä olevan oma koti, joka rakasti sitä.

Hyvää matkaa, Jerry.


Jerryllä on alunperin ollut oma koti. Perheen mies piti Jerrystä kovasti ja se eli onnellista elämää. Valitettavasti mies kuoli ja Jerry jäi perheen naiselle, joka ei välittänyt koirista. Niinpä Jerry päätyi elämään pieneen aitaukseen keittiön nurkkaan vailla kanssakäymisiä ja aktiviteetteja. Lopulta nainen kyllästyi ja halusi eroon Jerrystä. Onneksi Carpen omistajan Carmenin ystävä kuuli tilanteesta ja lopetuksen sijaan Jerry päätyi Carpen tarhalle.

Jerry on kokemastaan huolimatta iloinen vanha veikko. Se suhtautuu kaikkeen elämässä rennonletkeällä asenteella ja niinpä kaikki koirat ja ihmiset ovat sen ystäviä. Ikä on verottanut Jerryn näköä ja kuuloa ja sen askelkin on jo hidastunut arvokkaasti. Tämä ei Jerryä hidasta, vaan se löytäisi vielä mielellään oman kodin, jossa nuuskutella tuoksuja ja köpötellä lenkkejä oman ihmisensä kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.