JAHI

uros | syntynyt noin 2016 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50 cm

Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Tammikuussa 2022 eräs Care for Dogsin tarhan työntekijä tapasi Jahin harhailemassa kaduilla. Jahi oli hämmentyneen ja eksyneen oloinen, eikä ympäristö ollut hänelle selvästikään tuttu. Huonosta näöstä johtuen liikkuminen kaduilla oli normaaliakin vaarallisempaa ja niinpä työntekijä nappasi Jahin kyytiin ja toi tämän turvaan tarhalle. Koska Jahin rotuperimässä on ulkonäön perusteella mahdollisesti jotakin molossirotua, ei hänellä juuri ole mahdollisuuksia löytää kotia muista maista.

Jahi on alusta asti ollut äärettömän ystävällinen ja lempeä kaikkia ihmisiä kohtaan. Hän on aina valtavan innoissaan kun löytää ihmisen luokse ja huomio ja läheisyys ovat hänelle parhaita asioita maailmassa. Rapsutellessa Jahi suorastaan painautuu syliin. Koska Jahin naamassa on runsaasti vanhoja arpia alkuun luultiin, ettei hän tule toisten koirien kanssa toimeen. Tarhalla kuitenkin selvisi, että Jahi on todella ystävällinen muita koiria kohtaan ja pärjää hienosti myös porukassa.

Jahi on todennäköisesti lähes täysin sokea. Hän suunnistaa äänien perässä ihmisen luo ja on aina ratketa onnesta, kun rapsuttava käsi vihdoin löytyy.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.