IZZY

narttu | syntynyt noin 2012 | Kotihoidossa Nurmijärvellä | noin 55 cm

5.7.2023
Koska elämä alkaa? Siitä, kun syntyy, siitä, kun ottaa ensimmäiset askeleensa vai siitä, on ensimmäisen kerran omillaan? Alkaako se siitä, kun rakastuu vai siitä, kun saa jotain isoa valmiiksi?

Pitkään Izzyn elämä oli sitä, että päivät hän värjötti hataran lautakopin takaseinällä koettaen olla mahdollisimman huomaamaton. Yöllä hän hiipi syömään ja juomaan, joskus jäi jopa hetkeksi katsomaan
pimeää maisemaa. Vapautta, joka oli niin lähellä, mutta jonka saavuttaminen verkon takaa oli mahdotonta. Toisaalta taas maisema verkon takana oli musta ja ankea. Mitä sillä oli tarjota muuta kuin nälkää, kylmää ja huolta. Kääntyi Izzy mihin tahansa, vastassa oli toivottomuus.

Eräänä päivänä häkin ovi avautui ja Izzy jätti taakseen Romanian. Suomessa kotihoidossa hän oppi, ettei hänen ja vapauden välissä enää ollut mitään. Peti oli mukava, kylmä tuuli jäi ulos, vihmova sade ropisi kattoon, ei koskaan päälle. Ruoho oli vihreää ja tassun mukava astua. Kaapeissa oli herkkuja ja ihminen koski hellästi ja ymmärtävästi.

Elämä oli alkanut.

Izzy oli jonkun aikaa kotihoidossa, mutta oli selvää, ettei hän tahtonut enää lähteä mihinkään. Hänen kotinsa, elämänsä ja sielunsa oli nyt perillä. Tänne hän asettuisi. Niinpä hänestä tuli Emblan kummikoira ja kummit ovatkin saaneet lukea Izzyn kuulumisia kuukausittaisessa kummikirjeessä.

Aika sai Izzyn kuitenkin kiinni. Valo alkoi kadota silmistä, keho kertoi, ettei enää jaksa. Elettyään kaksi vuotta täyttä elämää joka ikinen päivä, Izzy nukkui pois. Rauhassa, levollisena omassa kodissaan. Paikassa, johon hän kuului ja jossa hän eli elämäksi myös ne vuodet, jotka kuluivat odottaessa häkissä.

Elämää ei lasketa vuosissa, se lasketaan hetkissä, jolloin sydän on täysi. Ja Izzyn sydän oli.

Lämmin kiitos ja osanottomme kummikodille ja kiitos kummeille, joka mahdollistitte Izzylle onnen.


28.4.2021
Onnekas Izzy on tänään saanut ihania uutisia. Hän saa jäädä ikuisuushoitoon kotihoitopaikkaansa, johon on jo kovin kiintynyt.

6.4.2021
Izzy on hiljalleen alkanut toipua vuosistaan tarhalla. Ensimmäiset viikot sujuivat stressiä pois nukkuessa, mutta nyt Izzyn kanssa on jo päästy tutustumaan kotikoiran arkeen. Izzyn kanssa on harjoiteltu ahkerasti valjaiden pukemista ja ulkoilua ja nykyään hän tulee jo eteiseen valjaita pukemaan, kun on aika käydä pihalla. Toistaiseksi Izzy jännittää vielä uusia paikkoja niin paljon, että uusilla lenkkipoluilla takajalat lähtevät vielä herkästi alta. Niinpä ulkoilu on keskittynyt tuttuun pihapiiriin, jossa Izzyn on rennompi olla. Izzy on kotihoidossa ollut äärimmäisen lempeä kaikkia ihmisiä ja muita koiria kohtaan.

26.2.2021
Izzy on elellyt kotihoidossa viikon. Muutto uuteen ympäristöön on ollut Izzylle jännittävä ja toistaiseksi hän on pysytellyt suurimmaksi osaksi omassa turvapaikassaan. Izzy on kuitenkin oppinut jo hoitopaikan herkkuhetket ja jännityksestään huolimatta hän jo uteliaasti seurailee ympäristöä. Kunhan alkustressi on nukuttu, näemme varmasti paremmin minkälainen persoona hän todellisuudessa onkaan.

Tausta ja tarina
Carpen ylläpitäjä Carmen tapasi Izzyn ensimmäisen kerran kun Izzy oli vasta muutaman kuukauden ikäinen. Eläinlääkärikäynnin yhteydessä Carmen sai kuulla, että klinikalle oli muutama kuukausi sitten tuotu pentu, jota kukaan ei enää ikinä tullut hakemaan. Pentu ei voinut jäädä klinikalle, joten Carmen otti sen mukaansa omalle tarhalleen. Pieni Izzy oli kaikesta kovin hämillään ja ymmärrettävästi tarhalla peloissaan. Ison tarhan hälinä ja stressi opettivat hänet olemaan varuillaan ja niinpä Izzy leimautui liian araksi adoptioon.

Izzy on äärettömän kultainen tyttö. Hän tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja väistää aina ensimmäisenä, jos sanomista tulee. Izzy on ujo ja herkkä ja uudet asiat jännittävät häntä selvästi. Niinpä häkkiin yllättäen ilmestyvä kamera tai vieras ihminen saavat hänet vetäytymään turvaan sisätiloihin. Ihmisten seura kuitenkin selvästi kiinnostaa ja hyvin pian Izzy aloittaa itselleen tyypillisen jännittyneen steppailun, jossa hän hyppelehtii ulos katsomaan tilannetta ja sitten taas sisälle turvaa hakemaan. Tutun ihmisen kanssa Izzy on rennompi ja hän käy mielellään syömässä häkin aidan läpi tarjotut herkut. Vaikka Izzy jännittää outoja tilanteita, antaa hän tarpeen tullen vaikeissakin tilanteissa kiltisti käsitellä itseään. Ujouden alla piileekin varmasti iloinen ja kiltti tyttö, joka kaipaisi vain oman turvallisen kodin ja rauhallisen ihmisen, jonka kanssa opetella elämän onnellisia asioita yhdessä.

Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.