ISLA

narttu | syntynyt noin 2018 | Cosoban tarhalla | noin 55 cm

Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Hyväsydämisenä ihmisenä hän ei kuitenkaan koskaan kieltäydy auttamasta ja niinpä koiria päätyy tarhalle jatkuvasti lisää. Noin kaksi vuotta sitten lähikylässä asuva nainen toi tarhan portille roska-astian. Astian sisällä oli kasa pieniä pentuja. Nainen kertoi, että oli löytänyt pennut pellolta ilman emoa ja tuonut heidät siksi turvaan Cosoban tarhalle. Niinpä pentue päätyi Adinan hoiviin.

Isla on yksi näistä pennuista, jotka päätyivät kaksi vuotta sitten Cosoban tarhalle roska-astian kyydissä. Tarhalle pääsystään huolimatta Isla ja sen sisarukset ovat jääneet ujoiksi ja ihmiset jännittävät heitä kovasti. Tämä on ymmärrettävää, sillä suurella tarhalla mahdollisuuksia uusiin hyviin kokemuksiin on kovin vähän. Niinpä Isla hakeutuu herkästi piiloon koppiinsa. Saadessaan rauhassa ihmetellä uutta ihmistä hän tulee hetken päästä hakemaan tarjotut herkut kädestä. Onkin hyvin todennäköistä, että oikeanlaisessa hoitopaikassa Isla alkaa reipastua nopeasti. Isla haukkuu epävarmuuttaan tarhalla ja tähän on hyvä varautua myös tulevassa kodissa. Muiden koirien kanssa hän tulee hienosti toimeen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.