INANNA

narttu | syntynyt noin 10/2019 | Kotihoidossa Enossa | noin 55 cm

12.12.2020
Suloisen Inannan kotihoito jää lyhyeksi, sillä hänet on tänään varattu. Pian Inanna pääsee muuttamaan oman perheensä luo.

5.12.2020
Inanna pääsi muuttamaan Suomeen kotihoitoon marraskuun lopussa ja on nyt ehtinyt hetken totutella uudenlaiseen elämään. Inanna on suhtautunut kaikkeen uuteen uteliaan rauhallisesti omalla iloisella asenteellaan. Hän haluaisi kovasti osallistua kaikkeen mitä hoitopaikassa tapahtuu ja on jo kovasti pyytämässä huomiota ja rapsutuksia aina sopivan hetken tullen.

Inanna on kotihoidossa ollut täysin sisäsiisti. Hän on heti oppinut hoitopaikan rytmin ja nukkuu tyytyväisesti yöt muiden mukana. Inanna pitää kovasti ulkoilusta ja on jo ryhtynyt leikkimään pihalla hoitopaikan omien koirien kanssa. Inanna pitäisikin leikkikaverista myös tulevassa kodissa, mutta pärjäisi varmasti mainiosti myös ainoana koirana kunhan pääsisi säännöllisesti leikkimään muiden koirien kanssa. Hihnassa lenkkeily sujuu hyvin ja Inanna tutustuu mielellään uusiin reitteihin. Kotihoitopaikassa Inanna ei juurikaan ole haukkunut.

Vaikka Inanna on sopeutunut uuteen elämäänsä hurjan nopeasti, tulee tulevan kodin muistaa, että moni asia on vielä Inannalle uutta ja opettelu ja tutustuminen vie aikansa.

Inannan tausta ja tarina
Myöhään marraskuisena iltana Carpen tarhalla silloin asuva Veera kuuli tarhan portilta pienen pennun itkua. Oli jo pimeää ja pentua oli vaikea paikantaa pusikosta, mutta lopulta taskulampun valossa näkyi aitaverkkoon jumiin jäänyt, pahalta haiseva pentu. Pentu oli todella pieni ja huonokuntoisen näköinen. Oli selvää, ettei hän ollut kävellyt syrjäiselle tarhalle itse, vaan joku oli hänet sinne tuonut ja hylännyt. Pentu oli yksin, joten emme tiedä hänen mahdollisten sisarustensa kohtaloista. Seuraavana päivänä pentu vietiin eläinlääkäriin ja hän sai nimen Inanna. Pentu painoi alle kaksi kiloa ja hänen olisi selvästi kuulunut olla vielä emonsa hoivissa. Hän oli täynnä matoja, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Inanna jouduttiin ajelemaan lähes karvattomaksi, jotta iho saatiin putsattua madoista ja haavat hoidettua. Hän jäi eläinlääkäriin hoidettavaksi ja lämpimään, koska tarhalla ei ollut tarpeeksi lämmintä tilaa karvattomalle pikkupennulle. Inanna oli madoista johtuen aneeminen ja sai verensiirtoja, jotka pitivät hänet hengissä. Inanna viipyi eläinlääkärissä lähes kuukauden ja palasi sitten takaisin Carpen tarhalle. Hän muutti asumaan Veeran asuntoon ja jatkoi toipumistaan lisäravinteiden ja kunnon ruuan avulla.

Inannan elämän alku oli erityisen hankala ja todennäköisesti hänen geeniperimänsä ei ole erityisen terve ja alkuajan ravinto on ollut riittämätöntä. Hänen etujalkansa taittuivat niin pahasti, että ranteet osuivat maahan. Tämä ei ole tavatonta huonosti ravituilla pennuilla, mutta Inannan tapauksessa jalat eivät ravintolisistä huolimatta suoristuneet. Aloitettiin intensiivinen hoitojakso, jolloin Inanna sai päivittäin kalsiumia suonensisäisesti ja hänen etujalkoihinsa laitettiin lastat tueksi. Jalat alkoivat suoristua ja vahvistua pikku hiljaa, mutta vasen etujalka ei edelleenkään ole täysin normaali. Romanialaisen eläinlääkärin arvion mukaan jalkaa ei kuitenkaan kannata lähteä leikkaamaan, koska suoristumista on tapahtunut tähän mennessä muutenkin, eikä leikkaus välttämättä parantaisi tilannetta. Seuraamme tilannetta, mutta tällä hetkellä vasenkin etujalka näyttää hiljalleen toipuvan paremmaksi. Inannaa jalkojen tilanne ei tunnu tällä hetkellä haittaavan tai hidastavan. Epäonneksi etujalat eivät olleet ainoa ongelma, vaan vasemman takajalan polvessa todettiin patellaluksaatio. Se leikattiin keväällä 2020 ja on parantunut hyvin.

Inanna on aikamoinen persoona. Hän vaikuttaa välillä siltä, ettei olisi aivan tilanteen tasalla. Hän tarkkailee kauempaa, kunnes sinkoaa innoissaan johonkin sellaisella vauhdilla, että heikompia hirvittää. Inanna on tottunut asumaan usean koiran kanssa, mutta on välillä leikkiessään aika raju otteissaan, joten ihan pienten eläinten tai helposti provosoituvien koirien kaveriksi hän ei välttämättä sovi. Inanna on utelias ja tutkii uusia asioita rohkeasti ja avoimesti. Hän pitää ihmisistä ja viihtyy rapsutettavana, kunnes keksii jotain kiinnostavampaa. Inanna hammastelee aika rajusti innostuessaan, mutta tämä tapa on varmasti opetettavissa pois. Perusolemukseltaan hän on kohtalaisen rauhallinen, mutta haukkuu ja riehuu innostuessaan. Inanna on kulkenut muutaman kerran hihnassa, mutta ihmisen kanssa samaan suuntaan kulkeminen vaatii vielä harjoitusta. Hän on tottunut asumaan sisällä talossa ja tällä hetkellä hän asuu Carpen tarhan talon kuistilla ja pihalla usean pennun kanssa. Arkielämä ja tavalliset ihmisten elämään kuuluvat äänet ja tapahtumat ovat hänelle tuttuja. Inanna on tottunut matkustamaan autossa ja nähnyt myös kaupunkia kymmenien eläinlääkärireissujensa aikana. Jalkojen ongelmien takia olisi hyvä, että kodissa ei olisi paljoa rappusia ja kävelyille pääsisi pois kovalta alustalta.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.