HILE

uros | syntynyt noin 2021 | Cosoban tarhalla | noin 60-65 cm

Cosoban tarhalla päätyy vuosittain hurja määrä pentuja. Koska tarha on jo ääriään myöten täynnä, joutuu Adina nykyään yhä useammin kieltäytymään avunpyynnöistä, jotta hänellä on minkäänlaisia mahdollisuuksia huolehtia jo tarhalla olevista sadoista koirista. Aina toisinaan joitakin pentuja kohtaa kuitenkin onni ja he sattuvat olemaan juuri ne onnekkaat, joille on vapautunut tilaa. Muutama vuosi sitten Cosoban tarhalle tuotiin huskytyyppinen emo viiden pentunsa kanssa. Koirat tuonut henkilö sanoi löytäneensä emon ja pennut, mutta emo oli niin ihmissosiaalinen, että todennäköisesti heidät oli vasta hiljattain hylätty kodista. Pennut saivat kasvaa tarhalla yhdessä emonsa kanssa, mutta siitä huolimatta vähäiset ihmiskontaktit tekivät pennuista ujoja. Niinpä ne jäivät tarhalle ja kasvettuaan isommiksi heidät oli pakko jakaa kahteen häkkiin emon muuttaessa toisaalle.

Nyt pennuista kolme, Halla, Hile ja Huurre, asuttavat yhtä tarhan häkeistä. Vieraiden astuessa häkkiin kolmikko selvästi arastelee outoa tilannetta. Hile ja Huurre vetäytyvät herkästi kopin turvaan, mutta pennuista reippain Halla jää pienen välimatkan päähän tarkkailemaan vieraita. Outo tilanne on kuitenkin selvästi kaikille heistä liikaa ja kolmikko lähinnä jähmettyy vieraiden läsnäollessa. Tuttujen ihmisten seurassa pennut ovat kuitenkin selvästi reippaampia. He ovat tottuneet ulkoilemaan vapaana tarhan aidatulla pihalla ja silloin heidän leikkisä ja aktiivisempi puoli pääsee esiin. Kolmikko rakastaa juosta ja leikkiä. Hile ja Huurre pitävät myös pihalla pientä välimatkaa ihmiseen, mutta ovat selvästi kiinnostuneita ja erityisesti herkuilla jäävät kyllä uteliaasti pyörimään ihmisen lähettyville. Rotuperimästään johtuen Hile ja Huurre etsivät aktiivisia koteja.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.