HILDA

narttu | syntynyt noin 2007 | Cosoban tarhalla | noin 50 cm

10.8.2021
Hildaa on kohdannut mieletön onnenpotku, sillä hänen ikioma kotinsa on löytynyt. Pian hän saa matkata oman perheensä luo ja elää vihdoin ansaittuja onnellisia eläkepäiviä kaiken kokemansa jälkeen.

Tausta ja tarina
Romaniassa ei ole helppoa elää eläinrakkaana ihmisenä. Apua tarvitsevia eläimiä on joka puolella eikä resursseja auttamiseen ole ikinä tarpeeksi. Yksityiset tarhat ovat ääriään myöten täynnä, eikä tilaa uusille koirille olisi. Kun Cosoban tarhan työntekijä näki Hildan yksinään ja eksyneen oloisena keskellä katua, hän ei kuitenkaan voinut olla auttamatta. Todennäköisesti Hilda oli hiljattain hylätty ja siksi niin hämmentynyt ja ihmeissään.

Löydettäessä Hilda oli huonossa kunnossa. Heti kävi ilmi, että Hildan toinen silmä on sokea. Myöhemmin tutkimuksissa löytyi myös useampi nisäkasvain, jotka poistettiin. On vaikea arvioida paljonko Hildalla on vielä aikaa, mutta tarhaa ylläpitävä Adina toivoo hartaasti, että Hilda saisi vielä kokea onnellisen loppuajan ikiomassa kodissa.

Hilda on tarhalla hyvin hämmentynyt. Ympäriltä kuuluva kova melu ja outo ympäristö ovat selvästi stressaavia ja Hilda vetäytyykin häkissä omaan rauhaansa ja pyrkii olemaan mahdollisimman huomaamaton. Ihmisiä kohtaan hän on lempeä ja ystävällinen. Rapsutellessa Hilda painaa varovasti päänsä kättä vasten, kuin hakien lohtua ihmisestä. Hilda tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta olisi varmasti onnellisimmillaan rauhallisessa kodissa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.