HEDDA

narttu | syntynyt noin 2008 | Cosoban tarhalla | noin 50 cm


9.8.2021
Valitettavasti toisinaan apu tulee koirille liian myöhään. Niin kävi myös kultaiselle Heddalle, sillä hänet löydettiin eilen poisnukkuneena häkistään. Tutkimuksissa selvisi laajasti levinnyt etäpesäke maksassa. On valtavan surullista, että ihmisrakas Hedda ei ikinä ehtinyt kokea omaa kotia ja onnellisia eläkepäiviä.

Tausta ja tarina
Romaniassa koiria hylätään jatkuvasti. Tyypillistä on, että omistaja jättää koiransa tien poskeen tai pellon laidalle kauas kotoa. Omistettu koira pärjää huonosti omillaan ja monen elämä päättyy pian hylkäämisen jälkeen. Siksi eläinrakkaat ihmiset poimivat parhaansa mukaan koiria turvaan, jotta edes osa saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Hedda päätyi Cosoban tarhalle erään tällaisen hyväsydämisen ihmisen toimesta. Hedda oli harhaillut pellolla ja hänet löytänyt henkilö oli huomannut heti, ettei Hedda pärjäisi kauaa omillaan. Romaniassa ei ole lainkaan harvinaista, että vanha koira hylätään kun hänestä ei enää ole hyötyä. Niinpä Hedda sai kyydin tarhalle.

Hedda on kokemastaan huolimatta edelleen täynnä rakkautta ihmisiä kohtaan. Hän haluaisi niin kovasti olla lähellä ja rakastettuna, että päästää välillä vaimean vikinän jos kukaan ei häntä huomaa. Rapsutukset ovat ehdottomasti Heddan lempijuttuja ja ihmisen viereen hän mielellään itsensä parkkeeraa. Hedda on reipas ja iloinen ja jaksaa varmasti vielä lähteä viemään ihmistään mummolle sopiville lenkeille. Hedda tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta on toisinaan hieman komenteleva lajitovereitaan kohtaan.

Heddalta on tarhalle tullessa poistettu kasvain oikeasta takajalasta. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että ikä on todennäköisesti tuonut tullessaan myös muita vanhuuden vaivoja.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.