HARRY

uros | syntynyt noin 2018 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

Romaniassa koiria löytyy joka puolelta. Sen lisäksi että kodittomat koirat lisääntyvät tehokkaasti, myös omistettuja koiria hylätään jatkuvasti. Erityisen usein tämän kohtalon kokevat omistetuille koirille syntyneet pennut, joita ei haluta tai voida pitää. Kun pennuista halutaan eroon, tyypillisimmin ne kuljetetaan tarpeeksi kauas kotoa ja hylätään sitten pellolle tai pysähdyspaikalle kenenkään huomaamatta. Tällaiset hylätyt pennut harvoin selviävät, sillä heillä ei ole minkäänlaista kokemusta tai mallia siitä, kuinka katujen armoilla selviydytään. Kun Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia kuuli pellolle hylätystä pentueesta, hän ei epäröinyt hetkeäkään. Niinpä pellolle hylätyt yhdeksän pentua pääsivät Care for Dogsin tarhalle turvaan. Pennuista kuusi löysi kodit, mutta veljekset Harry, Flocke ja Axel ovat jääneet tarhalle odottamaan ihmistä, jolle he kelpaisivat.

Harry on pienestä asti ollut ujo ja siksi hän ei pentuna kelvannut kenellekään. Iän karttuessa hänet unohdettiin ja niinpä Harry jumittui tarhalle vuosiksi. Hän asuu tarhalla erittäin vahvaluontoisen veljensä Flocken kanssa ja jää täysin tämän varjoon. Koska ihmiset pelkäävät Flockea, Harryä ei työntekijöitä lukuun ottamatta juuri koskaan käy kukaan tervehtimässä. Tuttujen ihmisten seurassa Harryn huikea luonne pääsee kuitenkin esiin. Hän vaikuttaa tarhalla hyvin sympaattiselta ja lempeältä persoonalta. Harry on aina iloisena vastassa häkkiin tulevia ihmisiä ja on selvästi onnellinen saamastaan huomiosta. Vaikka koskettaminen ja käsittely ovatkin hänestä jännittäviä, hän syö reippaasti herkut kädestä ja antaa rapsutella itseään pään läheltä. Harry pomppii tarhalla aitoja vasten toisinaan hyvinkin korkealle, kun tarhalla tapahtuu jotakin jännittävää. Hän tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.