GINO

uros | syntynyt noin 2012 | Kotihoidossa Pieksämäellä | noin 55-60 cm

15.3.2023
Ginon pitkä matka kotiin päättyy pian, sillä hänen ikioma perheensä on löytynyt.

6.2.2023
On kulunut kuusi kuukautta siitä, kun Gino jätti vuosia asuttamansa häkin taakseen ja matkusti Suomeen. Elämä kotihoidossa jatkuu tuttuun malliin. Hän on kotioloissa hiljainen ja lähes huomaamaton ja viihtyy suurimman osan ajasta rauhallisesti lepäillen. Lenkeille Gino lähtee mielellään ja hän rakastaakin nuuhkia reitiltä löytyviä hajuja. Vieraat ihmiset ja uudet tilanteet ovat hänelle jännittäviä ja siksi Ginolle etsitäänkin kotia, jossa arki olisi rauhallista ja esimerkiksi vieraiden tullessa kylään saisi vetäytyä omaan rauhaansa. Gino on tullut kotihoitopaikassa hyvin toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ja hän on yleensä aina se, joka poistuu kiristyvistä tilanteista. Hoitopaikassa on Ginon lisäksi useampia omia koiria ja vaihtuva joukko kotihoitolaisia. Vaikka Gino on tullut hienosti kaikkien kanssa toimeen, hän vetäytyy selvästi omiin oloihinsa kun ympärillä on nuoria ja riehakkaampia hoitolaisia. Niinpä Ginolle etsitäänkin kotia, jossa olisi vain rauhallisempia koirakavereita.

18.12.2022
Ginon elämä jatkuu kotihoidossa yhtä tasaisesti kuin ennenkin. Sisätiloissa kotihoitopaikan riehakkaammat koirat saavat Ginon vetäytymään omiin oloihinsa, mutta pihalla hän on nykyään entistäkin iloisempi ja ottaa vähitellen enemmän ja enemmän oma-aloitteisesti kontaktia kotihoitajaan. Gino juoksentelee aidatulla pihalla onnessaan ja tulee välillä ohimennen kotihoitajan luokse pyytämään rapsutuksia tai herkkuja. Välillä Gino on meinannut jopa ryhtyä leikkiin muiden koirien kanssa. Rauhallisen harjoittelun myötä hoitotoimenpiteet ovat alkaneet sujumaan hienosti ja vaikka Gino ei erityisemmin nauti esimerkiksi kynsienleikkuusta, hän pysyy silti rauhallisesti paikallaan ja ottaa nameja tyytyväisenä vastaan. Ginon unelmakodista löytyisi rauhallista koiraseuraa ja aidattu piha olisi varmasti myös mukava lisä. Ginon lempipuuhaa on nykyään kuitenkin ehdottomasti lenkkeily, joten kaikista eniten hän toivoo omaa ihmistä jonka kanssa voisi käydä yhdessä kävelyillä.

Gino on käynyt eläinlääkärissä, missä otettiin röntgenit selästä, jaloista ja hampaista. Selästä löytyi spondyloosia sekä vasemman jalan polvesta vanha muutos, josta eläinlääkäri ei osannut sanoa enempää. Gino sai varmuuden vuoksi kipulääkereseptin, mutta löytyneet muutokset eivät varsinaisesti tunnu vaivaavan häntä. Hampaat olivat kuluneet, mutta eivät eläinlääkärin mukaan ole kipeät eivätkä vaadi poistoja. Gino pärjäsi eläinlääkärikäynnin hienosti.

10.9.2022
Gino on asustellut kotihoidossa nyt reilun kuukauden. Elo kotihoidossa jatkuu edelleen käsittämättömän hienosti, vaikka tietysti myös asiaankuuluvia takapakkeja on kotiutumisen myötä välillä nähty. Kotioloissa Gino on rauhallinen ja viihtyy vielä paljolti lepäilemässä. Hän on oppinut kotihoitopaikan rutiinit ja hän onkin innokkaasti heti aamulla lähdössä pihalle tarpeilleen. Hän herättelee kotihoitajan kohteliaasti ja viipottaa sitten heti tämän herättyä pyytämään rapsutuksia ennen ulkoilua. Vaikka ihmisten kanssa eläminen onkin Ginolle vielä kovin uusi asia ja esimerkiksi käsittely jännittää, hän on selvästi kovin paljon ihmisen perään ja on aina todella onnellinen kun ihminen palaa kotiin. Gino ulkoilee tottuneesti pihalla ja on harjoitellut kulkua myös hihnassa. Hän tuntuu palautuvan uusista ja jännittävistä tilanteista suhteellisen nopeasti. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lähes kaikki on Ginolle uutta, eli totuteltavaa on vielä paljon. Gino on aiemmin kotihoidossa hieman jännittänyt miehiä, mutta on sittemmin alkanut ystävystyä myös kotihoitopaikan miehen kanssa.

Gino etsii kotia rauhallisemmasta ympäristöstä. Hän on tullut hyvin toimeen hoitopaikan koirien kanssa ja sopisi varmasti monenlaiseen laumaan sekä uroksien että narttujen kaveriksi.

12.8.2022
Gino saapui Suomeen kotihoitoon kuusi yötä sitten. Liian araksi tarhalla leimattu Gino on Suomessa yllättänyt kaikki, sillä vuosien tarhaelon jälkeen hän on sujahtanut kotikoiran elämään todella hienosti. Hän oppi heti ulkoilemaan hihnassa ja viihtyykin pihalla hajuja nuuhkien ja paikkoja merkkaillen. Muutamia leikkiinkutsujakin on jo kotihoitopaikan muita koiria kohtaan nähty. Gino nauttii selvästi huomiosta ja rapsutuksista ja seuraa itse mielellään ihmistä ja pyytää rapsutuksia. Hän on kotihoidossa ainakin toistaiseksi tullut hyvin toimeen sekä narttujen että urosten kanssa. Gino on kuitenkin ehtinyt viettää Suomessa vasta sen verran vähän aikaa, että tulevan kodin on tärkeää muistaa, että kotiutuminen on tarhavuosien jälkeen pitkä prosessi.

Tausta ja tarina
Rossin ja Ginon tarina on romanialaisittain hyvin tyypillinen. Kaduilla asuvat koirat asettuvat usein tietylle asuinalueelle varsinkin, jos siellä sattuu asumaan hyväsydämisiä ihmisiä. Nämä ihmiset ruokkivat alueen kodittomia koiria ja katsovat niiden perään. Myös Ross ja Gino viihtyivät tutussa korttelissa, kunnes 2014 keväällä niiden tuuri loppui. Paikallisen tarhan rankkureille ilmoitettiin alueella pyörivistä koirista ja Gino ja Ross päätyivät kunnalliselle tarhalle. Useimpien koirien tarina päättyy tähän, sillä kunnalliset tarhat lopettavat koiria jatkuvasti tehdäkseen tilaa uusille. Ginon ja Rossin onni oli, että niitä ruokkinut henkilö otti yhteyttä Carpen ylläpitäjään Carmeniin pyytääkseen apua. Niinpä Carmen haki kaksikon turvaan omalle tarhalleen, josta he myöhemmin muuttivat uudelle Carpen tarhalle.

Gino on nuorempana ollut arempi, mutta ajan myötä hän on oppinut luottamaan ihmisiin enemmän. Tuttuja ihmisiä tavatessaan Gino on kuin kuka tahansa iloinen ja reipas koira. Hän pomppii ja steppailee innoissaan ja tulee onnellisena pyytämään rapsutuksia ja herkkuja. Myös rauhallisesti lähestyvät vieraat ovat sen mielestä kivoja, kunhan hän saa omaan tahtiinsa tehdä tuttavuutta. Hoitotoimenpiteitä hän jännittää ja koirista huolehtiva Veera kertoo, että nokkela Gino tietää heti, jos ihmisellä on ajatuksena tehdä jotakin niihin liittyvää. Gino pelkää kovia ääniä ja esimerkiksi ukkonen saa hänet piiloutumaan koppiinsa. Muista uroksista Gino ei häkkikaveriaan Rossia lukuun ottamatta välitä. Nartut sen sijaan ovat Ginon mielestä kivoja. Vaikka Gino on tarhaoloissa vuosien mittaan reipastunut, tulee tulevan kodin varautua harjoittelemaan uusia tilanteita Ginon ehdoilla. Jännittävät tilanteet ovat erityisen stressaavia ujoille koirille ja kotioloissa kaikki on Ginolle uutta ja ihmeellistä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.