GINO

uros | syntynyt noin 2012 | Carpen tarhalla | noin 55-60 cm

Tulossa Suomeen kotihoitoon 6.8.2022

Tausta ja tarina
Rossin ja Ginon tarina on romanialaisittain hyvin tyypillinen. Kaduilla asuvat koirat asettuvat usein tietylle asuinalueelle varsinkin, jos siellä sattuu asumaan hyväsydämisiä ihmisiä. Nämä ihmiset ruokkivat alueen kodittomia koiria ja katsovat niiden perään. Myös Ross ja Gino viihtyivät tutussa korttelissa, kunnes 2014 keväällä niiden tuuri loppui. Paikallisen tarhan rankkureille ilmoitettiin alueella pyörivistä koirista ja Gino ja Ross päätyivät kunnalliselle tarhalle. Useimpien koirien tarina päättyy tähän, sillä kunnalliset tarhat lopettavat koiria jatkuvasti tehdäkseen tilaa uusille. Ginon ja Rossin onni oli, että niitä ruokkinut henkilö otti yhteyttä Carpen ylläpitäjään Carmeniin pyytääkseen apua. Niinpä Carmen haki kaksikon turvaan omalle tarhalleen, josta he myöhemmin muuttivat uudelle Carpen tarhalle.

Gino on nuorempana ollut arempi, mutta ajan myötä hän on oppinut luottamaan ihmisiin enemmän. Tuttuja ihmisiä tavatessaan Gino on kuin kuka tahansa iloinen ja reipas koira. Hän pomppii ja steppailee innoissaan ja tulee onnellisena pyytämään rapsutuksia ja herkkuja. Myös rauhallisesti lähestyvät vieraat ovat sen mielestä kivoja, kunhan hän saa omaan tahtiinsa tehdä tuttavuutta. Hoitotoimenpiteitä hän jännittää ja koirista huolehtiva Veera kertoo, että nokkela Gino tietää heti, jos ihmisellä on ajatuksena tehdä jotakin niihin liittyvää. Gino pelkää kovia ääniä ja esimerkiksi ukkonen saa hänet piiloutumaan koppiinsa. Muista uroksista Gino ei häkkikaveriaan Rossia lukuun ottamatta välitä. Nartut sen sijaan ovat Ginon mielestä kivoja. Vaikka Gino on tarhaoloissa vuosien mittaan reipastunut, tulee tulevan kodin varautua harjoittelemaan uusia tilanteita Ginon ehdoilla. Jännittävät tilanteet ovat erityisen stressaavia ujoille koirille ja kotioloissa kaikki on Ginolle uutta ja ihmeellistä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.