GINGER

narttu | syntynyt noin 2008 | Kotihoidossa Kyrössä (Varsinais-Suomi) | noin 50-55 cm

1.8.2021
Ginger on elänyt. Maannut nurmikolla, syönyt herkkuja, nukkunut kainalossa, loikkinut lumessa, huokaillut palvelun hitauttua, nauranut, haistellut. Elänyt. 

Ja vaikka tuo elämä on mahdutettu päiviin, joita lukumäärältään on vähän, noissa päivissä on niin paljon elämää, ettei lukumäärällä ole merkitystä. Sillä sillä hetkellä, kun Ginger käveli kotihoitopaikkansa, tulevan kotinsa portista sisään, käytettävissä ollutta aikaa ei kannattanut laskea. Ja jos Ginger ei välittänyt elämättä jääneistä vuosista eikä edessä olevien kuukausien määrästä, emme siitä välittäneet mekään. 

Gingerin viimeinen kokonainen päivä maan päällä on tänään, huomenna hän siirtyy muistoihimme. Ja voi mitä muistoja hän meille jättääkään. Toki hetkiä ja tuokioita, mutta ennenkaikkea tunteita. Enemmän kuin mitään muuta, Ginger eli. Tuo vanhana kotiinsa saapunut koira ei lupia kysellyt. Asettui taloksi sydämiin ja nurkkiin. 

Kyllähän me kaipaamme,  mutta hymy huulillamme me katselemme, kuinka Ginger jolkottaa sateenkaarisillalle varastettu täytekakku, suuri herkkunsa, suussaan. 

Ginger ei olisi ikinä maailmassa valinnut ketään toista perhettä sydämensä kodiksi kuin sen, missä hän sai viettää ne hetkensä, joilla hänelle oli merkitystä. 

Hyvää matkaa, hassu ja ihana mummo. Sinun ansiostasi maailma on parempi.


13.2.2021
Yllättävien käänteiden jälkeen kävi lopulta ilmi, että kohtalolla on ollut näppinsä pelissä. Tänään vahvistui ilouutinen, että Ginger onkin ehtinyt olla kotona jo yli kaksi kuukautta. Gingerin ikionnelliseksi tehnyt kotihoitoperhe on nimittäin todennut, ettei rakas mummo ole enää lähdössä mihinkään. Ginger on kotona.

7.2.2021
Ginger ehti olemaan jo pitkään varattuna, mutta kodissa tapahtuneiden yllättävien muutosten takia sekä koti että yhdistys tekivät päätöksen, että Ginger jatkaa kodinetsintää. Päätös ei ollut kenellekään helppo, vähiten kodille. Tästä kaikesta autuaan tietämätön Ginger jatkaa makoiluaan kotihoitajan kainalossa ja on ihan yhtä täydellinen, kuin ennenkin, ellei hiukan täydellisempi. Muutama viikko sitten hän alkoi unissaan virtsaamaan alleen muutaman kerran, jolloin hän kävi eläinlääkärissä ja elimelliset syyt suljettiin pois. Samassa yhteydessä Gingerille tehtiin pintapuolinen kiputukimus ja lääkäri totesi, että vaikka hänellä ei lihaksia olekaan ja painoakin on turhan vähän, mitään erityisiä kipuja hänellä ei ole. Varmuuden vuoksi Ginger söi viikon verran kipulääkettä, mutta mitään muutosta käytöksessä ei huomattu ja eläinlääkärissä otetut laboratoriokokeetkin olivat kaikki erinomaisessa kunnossa, joten Ginger on ihan virallisestikin nyt terve koira. Öinen ajoittainen allevirtsaaminen johtunee siitä, että vanha rouva nukkuu niin sikeästi, ettei herää pissahätään. Kotihoitopaikassa tämä on ratkaistu laittamalla Gingerille yöksi vaippa varmuuden vuoksi, sillä virtsankarkailu on varsin satunnaista. Mummeli hurmaa jokaisen ihmisen, jonka hän tapaa, enää hänen pitäisi tavata ja hurmata tuleva oma koti.

17.12.2020
Ginger on löytänyt suomalaisen sisäkoiran edut ja kerran sohvalle päästyään nauttinut siitä täysin rinnoin. Hän nauttii suunnattomasti haistelu- ja jolkottelutuokioista kotihoitopaikan pihalla, mutta varsin pian hän saa tarpeekseen ja määrätietoisesti kipittää talon oven taakse odottamaan, että ovi avataan ja hän pääsee taas sohvalle ottamaan torkut. Torkuista Gingerin päivä paljon koostuukin ja varsinkin, kun varpaita lämmittää kissa, ei paljon mukavampaa olekaan. Kotihoitoperhe kommunikoi Gingerin kanssa taputtamalla käsiään yhteen, sillä on käynyt ilmi, että hän kuulee kyllä jonkin verran. Samoin hän selvästi reagoi kirkkaisiin valoihin ja pari kertaa onkin innoissaan tuupannut jalkalampun nurin. Ginger on kerrassaan herttainen, hiukan jo dementoitunut mummonhöppänä, joka nauttii pienistä asioista ja jonka kanssa on helppo viihtyä.

5.12.2020
26.11. kuluvaa vuotta kotihoitoon saapunut Ginger ei kauaa aikaillut asettuessaan uuteen asuinympäristöön. Kotihoitopaikan viisivuotiaan narttukoiran kanssa hän tulee hyvin toimeen ja kissojen kanssa on oikein hyvä ottaa pitkiä päikkäreitä. Ginger on virkeä mummo, joka on kiinnostunut ympäristöstään ja nenä onkin pihalla kulkiessa kovassa käytössä korvaamassa puuttuvia näköä ja kuuloa. Jonkin verran Ginger kuitenkin kuulee, sillä hän reagoi koviin ja teräviin ääniin kääntämällä päätään. Vaikka siis sohvapaikka ja lämmin makuualusta ovat Gingerillä kovassa käytössä, tarvitsee hän paljon muutakin aktiviteettia. Ja ihminen, voi ihminen. Ihminen on parasta ja ihaninta maailmassa. Kun Ginger pääsee ihmisen lähelle, hän jää siihen ja olisi vaikka loppuelämänsä vain nauttimassa läheisyydestä. Ginger etsii siis kotia yksitasoisesta omakotitalosta tai vastaavasta, jossa on mahdollisimman vähän ympäristön muutoksia. Ginger tulee myös tarvitsemaan visiitin hammaslääkärissä, jossa hampaiden kunto voidaan arvioida ja tarvittaessa hoitaa. Vastalahjaksi Ginger antaa kyllä koko sydämensä ja vähän päälle.

Tausta ja tarina:
Romaniassa toimii lukuisia yksityisiä tarhoja, joihin koiria pelastetaan kadulta ja kunnallisilta tarhoilta. Jokainen eläinsuojelija venyttää päivittäin resurssejaan huolehtiakseen tarhansa koirista, mutta silti tiukan paikan tullen eläinsuojelijat usein auttavat myös toisiaan. Näin kävi hiljattain, kun eräs Clujin alueella tarhaa pitävä vanha mies joutui pulaan. Hänen tarhansa oli rakennettu vuokratulle tontille ja yllättäen koko tarha sai häädön tontilta. Koska tarhalla asui häätöhetkellä noin 850 koiraa, riensivät muut romanialaiset eläinsuojelijat apuun. Jokainen otti tarhalta muutamia koiria omalle tarhalleen, jotta miehelle jäisi muutettavaksi edes hieman pienempi määrä koiria. Näin Ginger ja Laika päätyivät Carpen tarhalle.
Ginger rakastaa ihmisiä. Kun hän haistaa että joku tulee häkkiin käymään, hän menee suunniltaan onnesta. Ginger mennä vouhottaa ympäri häkkiä kunnes ihminen löytyy, ja sen jälkeen hän kiehnää ja pomppii toiveenaan edes muutama rapsutus. Koska Ginger ei näe, eikä myöskään juurikaan kuule, ihminen hukkuu häneltä herkästi. Silloin hänelle tulee kiire kipittää häkki läpi, jotta hukkunut ihminen jälleen löytyy. Ginger tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen, mutta hän tarvitsee heikentyneiden aistiensa vuoksi rauhallisen kodin.

Ginger on täysin sokea, eikä hän myöskään kuule juuri laisinkaan. Hän on pentuna sairastanut penikkataudin, ja tästä johtuen hänen hampaansa ovat huonossa kunnossa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.