GINA

narttu | syntynyt noin 2011 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 50 cm

Tulossa kotihoitoon Suomeen 6.8.2022

Tausta ja tarina
Koska autettavia koiria on valtava määrä Romaniassa, erilaisia koiratarhoja löytyy joka kaupungista. On pahamaineisia kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja, joiden koko vaihtelee kymmenistä koirista satoihin koiriin. Valitettavasti myös yksityisten tarhojen joukkoon mahtuu paljon tarhoja, joissa koirien olot ovat karmeat. Usein tarha on saanut alkunsa halusta auttaa, mutta hyvin pian useasta koirasta ylläpitäminen on käynyt liian raskaaksi. Resursseja ei ehkä olekaan ollut tarpeeksi ja lopulta tarha ja siellä asuvat koirat ovat päässeet huonoon kuntoon. Tällaisissa tilanteissa Romaniassa toimivat eläinsuojelijat pyrkivät parhaansa mukaan auttamaan, jotta koirille löytyisi paikat paremmilta yksityisiltä tarhoilta. Useita vuosia sitten Eli for Animals -yhdistystä ylläpitävä Claudia joutui tällaiseen tilanteeseen, kun eräältä yksityiseltä tarhalta löytyi 30 koiraa karmeista oloista. Yhdessä muutaman muun eläinsuojelijan kanssa hän huolehti koirat kuntoon ja alkoi etsiä heille koteja. Onnekkaasti kaikki muut pelastetut löysivät ajan kanssa kodit, paitsi ujoiksi jääneet sisarukset Gina ja Nela.

Gina on ehtinyt elää tarhoilla kaikki kymmenen ikävuottaan. Ei siis ole ihme, että uudet asiat ja ihmiset ovat hänelle hieman outoja ja jännittäviä. Tästä huolimatta Gina ottaa vieraatkin ihmisten uteliaan innostuneesti vastaan. Hän hakee heti vierailtakin herkut kädestä ja jo hetken tutustumisen jälkeen Gina tulee hakemaan vierailtakin rapsutuksia. Tuttuja ihmisiä kohtaan Gina on hyvin lempeä ja he saavat käsitellä ja rapsutella häntä. Gina asuu tarhalla kahdeksan muun koiran kanssa ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Hän vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta ja ystävälliseltä koiralta, joka sopeutuisi varmasti suhteellisen nopeasti kotikoiran elämään. Gina on tarhalla harjoitellut hihnassa ulkoilua.

Vuonna 2019 Ginalta operoitiin vasemmasta takajalasta patti, joka osoittautui patologilla ihokasvaimeksi. Ginan onneksi kasvain oli tyypiltään sellainen, joka ei oikein poistettuna yleensä uusi. Leikkaus onnistui hyvin, eikä Gina ole sen jälkeen oireillut. Ginalla on steriloinnin jälkeen esiintynyt virtsankarkailua, joka pysyy hyvin poissa säännöllisellä lääkityksellä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.