GINA

narttu | syntynyt noin 2011 | Kotihoidossa Pieksämäellä | noin 50 cm

31.3.2023
Kultainen Gina on varattu. Pian hän pääsee aloittamaan onnellisen loppuelämänsä oman ihmisensä ainoana silmäteränä.

3.3.2023
Ginalle kuuluu kotihoidossa edelleen hyvää. Hän on kotihoitajan mukaan uskomattoman kiltti, lempeä ja suloinen. Gina rakastaa omaa ihmistään ja oman ihmisensä huomiota ja onkin sitä onnellisempi mitä enemmän saa viettää aikaa ihmisensä lähellä. Gina on täysin sisäsiisti ja hän osaa hienosti jäädä yksin kotiin. Hän on kotioloissa rauhallinen. Vieraita Gina alkuun hieman jännittää, mutta jo lyhyen tutustumisen jälkeen käy pyytämässä rapsutuksia myös vierailta. Vaikka Ginalla on jo ikää, tämä ei hänessä näy. Gina nimittäin rakastaa lenkkeilyä ja pihalla touhuilua. Hän juoksee usein lenkeillä nenä tiukasti maassa ja rakastaa tutkia uusia hajuja. Gina on hyvin miellyttämishaluinen ja hän oppii nopeasti uutta. Hän sopeutuisikin varmasti monenlaiseen kotiin.

Missä olisi täydellisen ja kultaisen Ginan ikioma koti?

19.1.2023
Gina on hiljattain muuttanut uuteen kotihoitopaikkaan. Muutto uuteen ympäristöön sujui uskomattoman hienosti ja Gina oli heti valmis tutkimaan uutta ympäristöä. Hän on rohkeasti tutustunut uuteen kotihoitajaan ja käy pyytämässä rapsutuksia heti, jos ihminen istahtaa lattialle. Muihin koiriin Gina on molemmissa hoitopaikoissa suhtautunut kohteliaan välttelevästi, joten todennäköisesti hän olisikin onnellisimmillaan ainoana koirana. Ihminen sen sijaan on Ginalle kaikkein tärkein ja vaikka uudessa kotihoitopaikassa on iso aidattu piha, seuraa Gina ulkona jatkuvasti missä kotihoitaja kulkee ja pysyttelee tämän lähellä. Sisällä Gina osaa hienosti rauhoittua sohvalle tai omaan turvapaikkaansa. Kissoihin Gina suhtautuu välinpitämättömästi, eli hän sopisi mainiosti myös kissakotiin. Gina rakastaa lenkkeilyä ja on käynyt kokeilemassa ulkoilua myös vilkkaammalla rivitaloalueella. Ohi kulkevat ihmiset ja bussit eivät tuntuneet haittavaan reipasta Ginaa ollenkaan. Gina käy yllättävän rohkeasti pyytämässä myös vierailta ihmisiltä rapsutuksia, vaikka kehonkielestä näkeekin, että vielä uudet ihmiset hieman jännittävät.

Gina on iästään huolimatta vielä hyvässä kunnossa ja kulkee vauhdikkaasti pidemmätkin lenkit. Hänellä on toisinaan esiintynyt takajaloissa pientä tärinää tietyissä asennoissa. Gina kävi joulukuussa ortopedillä, missä kuvattiin koko selkä ja jalat varmuuden vuoksi. Luustosta ei löytynyt mitään epänormaalia ja suositukseksi tulikin pudottaa kertynyt ylipaino ja panostaa liikuntaan ja kehonhallinnan harjoitteluun. Ginalla ei ole uudessa kotihoitopaikassa enää esiintynyt virtsankarkailua, vaikka lääkettä ei ole annettu.

28.11.2022
Gina on osoittautunut aivan valtavan tasapainoiseksi koiraksi, jonka mielestä parasta on tutkia koloja ja ojia. Vanhemman koiran kehonhuoltokin onnistuu, kun Gina kiipeilee kivillä ja kannonnokissa. Samalla tulee itsekin kuntoilltua. Ginassa on vielä vauhtia ja virtaa, joten ihan sohvaperunaksi hänestä ei vielä ole, joskin on selvää, että lenkin laadulla on enemmän merkitystä, kuin sen pituudella. Hän on nyt jäänyt myös ihan yksin kotiin, kun kotihoitaja ja kotihoitopaikan koira lähtevät ja sekin on sujunut hyvin. Lapsia Gina ei ole tavannut, mutta osaava lapsikoti voisi hänen kohdallaan hyvinkin tulla kyseeseen.

15.9.2022
Gina on nyt harjoitellut kotikoiran taitoja kotihoidossa reilun kuukauden. Hän on sujahtanut kotihoitopaikan arkeen ja kotielämään hienosti ja kotihoitaja kuvaileekin Ginaa tasapainoiseksi koiraksi joka oppii nopeasti uutta. Hän viihtyy ihmisten vieressä sohvalla ja hakeutuukin selvästi yhä enemmän myös ihmisten seuraan ja lähelle rapsuteltavaksi. Gina on lenkkeillyt säännöllisesti hihnassa ja tarkoitus olisi Ginalle sopivaan tahtiin siirtyä harjoittelemaan lenkkeilyä myös vilkkaammille alueille.  Hän osaa hienosti tulla eteiseen odottamaan, että valjaat puetaan ulkoilua varten. Säännöllisen lenkkeilyn myötä Gina on ollut käytännössä sisäsiisti. Myös kynsien leikkuu sujui hienosti. Gina on kotihoitopaikassa tullut hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa ja hän osaa hienosti ilmoittaa kun tarvitsee omaa rauhaa muilta. Hän saattaa toisinaan haukkua kun joku tulee pihaan, mutta muuten ei juuri käytä ääntään.

12.8.2022
Ginan ensimmäinen viikko kotihoidossa on pian taputeltu. Kuten asiaan kuuluu, Gina on viettänyt ensimmäiset päivät enimmäkseen vanhoja univelkojaan poisnukkuen. Hän on hoitopaikassa osoittautunut kovin persoksi leluille ja onkin hamstrannut jo aarteita omalle nukkumapaikalleen. Pieniä leikkiyrityksiäkin on jo lelujen kanssa nähty. Gina on myös kokeillut pihalla valjaissa ulkoilua, mikä sujui rauhallisesti. Vaikuttaisikin siltä, että kunhan uusi ympäristö käy hänelle tutuksi, Gina alkaa varmasti sopeutua kotikoiran elämään suhteellisen nopeasti.

Tausta ja tarina
Koska autettavia koiria on valtava määrä Romaniassa, erilaisia koiratarhoja löytyy joka kaupungista. On pahamaineisia kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja, joiden koko vaihtelee kymmenistä koirista satoihin koiriin. Valitettavasti myös yksityisten tarhojen joukkoon mahtuu paljon tarhoja, joissa koirien olot ovat karmeat. Usein tarha on saanut alkunsa halusta auttaa, mutta hyvin pian useasta koirasta ylläpitäminen on käynyt liian raskaaksi. Resursseja ei ehkä olekaan ollut tarpeeksi ja lopulta tarha ja siellä asuvat koirat ovat päässeet huonoon kuntoon. Tällaisissa tilanteissa Romaniassa toimivat eläinsuojelijat pyrkivät parhaansa mukaan auttamaan, jotta koirille löytyisi paikat paremmilta yksityisiltä tarhoilta. Useita vuosia sitten Eli for Animals -yhdistystä ylläpitävä Claudia joutui tällaiseen tilanteeseen, kun eräältä yksityiseltä tarhalta löytyi 30 koiraa karmeista oloista. Yhdessä muutaman muun eläinsuojelijan kanssa hän huolehti koirat kuntoon ja alkoi etsiä heille koteja. Onnekkaasti kaikki muut pelastetut löysivät ajan kanssa kodit, paitsi ujoiksi jääneet sisarukset Gina ja Nela.

Gina on ehtinyt elää tarhoilla kaikki kymmenen ikävuottaan. Ei siis ole ihme, että uudet asiat ja ihmiset ovat hänelle hieman outoja ja jännittäviä. Tästä huolimatta Gina ottaa vieraatkin ihmisten uteliaan innostuneesti vastaan. Hän hakee heti vierailtakin herkut kädestä ja jo hetken tutustumisen jälkeen Gina tulee hakemaan vierailtakin rapsutuksia. Tuttuja ihmisiä kohtaan Gina on hyvin lempeä ja he saavat käsitellä ja rapsutella häntä. Gina asuu tarhalla kahdeksan muun koiran kanssa ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Hän vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta ja ystävälliseltä koiralta, joka sopeutuisi varmasti suhteellisen nopeasti kotikoiran elämään. Gina on tarhalla harjoitellut hihnassa ulkoilua.

Vuonna 2019 Ginalta operoitiin vasemmasta takajalasta patti, joka osoittautui patologilla ihokasvaimeksi. Ginan onneksi kasvain oli tyypiltään sellainen, joka ei oikein poistettuna yleensä uusi. Leikkaus onnistui hyvin, eikä Gina ole sen jälkeen oireillut. Ginalla on steriloinnin jälkeen esiintynyt virtsankarkailua, joka pysyy hyvin poissa säännöllisellä lääkityksellä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.