GIABO

uros | syntynyt noin 2020 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50 cm

Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on kesäkuussa 2022 kunnalliselta pelastunut Giabo. 

Iloisessa Giabossa on luonteensa ja ulkonäkönsä puolesta hyvin todennäköisesti bordercollieta. Hän on hyvin energinen ja älykäs ja selvästi turhautunut vietettyään jo kaksi vuotta häkissä tarhalla. Tästä huolimatta hän on mitä kultaisin niin tuttuja kuin vieraitakin ihmisiä kohtaan ja aina iloisena vastassa kun saa häkkiinsä vieraita. Giabo rakastaa hihnalenkkejä ja ihmisen kanssa touhuamista ja oppii hyvin nopeasti uusia temppuja. Hän on tarhalla tavannut useaan otteeseen lapsia ja tullut myös heidän kanssa mainiosti toimeen. Muiden koirien kanssa sen sijaan Giabo on ollut melko valikoiva ja ainoastaan jotkut nartut ovat olleet hänelle mieluisia kavereita. On hyvin todennäköistä että tämä johtuu ainakin osittain hänen turhautumisestaan tylsissä oloissa, mutta hänet luovutetaan varmuuden vuoksi vain ainoaksi lemmikiksi. Muuten Giabo sopisi varmasti hyvin monenlaiseen kotiin, mutta paimenille tyypillisestä haukkumisesta johtuen kerrostalo ei ole hänelle paras asumismuoto.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.