FRED

uros | syntynyt noin 2017 | Cosoban tarhalla | noin 45 cm

19.11.2023
Saimme Romaniasta surullisia uutisia. Herttainen Fred ei ikinä ehtinyt kokea parempaa elämää, sillä hänet löydettiin häkistään poisnukkuneena.

Tausta ja tarina
Cosoban tarhalle päätyy koiria monia reittejä. Suuri osa koirista saapuu tarhalle jo pentuina, joko tarhan porteille hylättyinä tai jonkun löytäminä ja sinne tuomina. Tarhalle tulee myös paljon aikuisia koiria. Paikalliset tai työntekijät löytävät apua tarvitsevia koiria kaduilta, ihmiset hylkäävät omistamiaan koiria ja toisinaan yhteydenottoja tulee myös epätavallisemmista paikoista. Näin kävi, kun Adina sai soiton koirista, jotka olivat siihen asti eläneet laboratoriossa. Koiria oli käytetty penikkatautirokotusten testaamiseen ja nyt heistä oli tullut laboratoriolle turhia. Adina ei halunnut koirien päätyvän lopetettavaksi ja niinpä hän lupautui ottamaan koirat tarhalleen. Adina kertoo, että laboratoriossa tehdyistä penikkatautirokotuksista ei ole koirille haittaa, vaan ne vastaavat normaaleja rokotuksia. 

Osa koirista oli kokemastaan huolimatta reippaita ja heistä moni onkin jo löytänyt kodin Suomesta toisen yhdistyksen kautta. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös koiria, joille elämä laboratoriossa on ollut traumatisoivaa. Yksi heistä on suloinen Fred, joka on Cosoban tarhalle päästyään lähinnä piileskellyt koppinsa perällä. Fred jännittää kovasti ihmisiä ja käsittelyä ja hän pysyykin mieluiten poissa näkyvistä. Muiden koirien kanssa Fred tulee hienosti toimeen.

Fredillä on persoonallinen alapurenta.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.