FLORICA

uros | syntynyt noin 2006 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

16.2.2022
Florica tuli Suomeen pentuna, vanhan koiran kuoreen pukeutuneena. Vaikka elämä oli kaikin mahdollisin keinoin koettanut saada Floricaa nujertumaan, pysymään maassa, Florica viis veisasi. Hän oli syntynyt rakastamaan ihmistä. Ja leluja. Hänellä ei kuitenkaan ollut omaa ihmistä ja leluja oli kovin vähän. Florican karva on kovin ohut ja talvet olivat ilkeitä. Ihmiskontaktit olivat niin kovin harvoja ja kun niitä oli, ne olivat lyhyitä. Florica otti kuitenkin joka ikisestä hetkestä kaiken irti ja jäi kärsivällisesti odottamaan seuraavaa hetkeä. Vuodet nakersivat Florican niveliä ja hampaita. Jyrsivät luita ja tekivät ikuisesta pennusta vanhan. Vaan ei koskaan sielua, sieluun vuodet eivät yltäneet. 

Juuri, kun alkoi näyttämään siltä, että Florica kuolisi kokematta, mitä on oma koti ja omat lelut, nyt viisitoistavuotias koira sai kodin. Hän matkasi Suomeen ja asettui taloksi. Asettui kertaheitolla. Kun oma ihminen ja Florica istuivat laiturin päässä ensimmäisenä yhteisenä iltanaan ja ihminen oli kovin liikuttunut herkästä hetkestä, Florica hyppäsi laiturilta veteen. Herranen aika, miten hän riemastui. Kyllä kelpasi. Ihminen pelästyi ja hyppäsi perässä. Se siitä herkästä hetkestä. 


Tuohon hetkeen kiteytyy Florica. Hänen valtavaan sydämeensä, joka antoi anteeksi, rakasti ja riemuitsi. Jos meissä olisi kaikissa edes hitunen Floricaa, olisi maailma paljon parempi paikka elää. Jos me jokainen ottaisimme sydämeemme edes pikkiriikkisen sitä täysin estotonta kiintymystä, olisi paljon vähemmän  yksinäisyyttä. 

Florica ja ihmisensä elivät yhdessä, yhtenä. Floricaa rakastettiin aivan valtavan paljon ja hän sai Suomessa kokea turvan, läheisyyden ja ihan ikioman kodin. Vuodet saivat kuitenkin Florican kiinni ja sielu edelleen pentuna Florica lähti tästä maailmasta jättäen aukon, jota on vaikea täyttää. Mutta hän jätti myös kerrassaan paljon elämäniloa ja hetkestä nauttimisen taitoa. Ja sitä taitoa tulisi meidän jokaisen mielessämme jalostaa. 


Kiitos Florica ja hyvää matkaa.


10.5.2021
Toisinaan rankoilla tarinoilla on onnellinen loppu. Florica on 15 vuotta odottanut, että elämä todella alkaisi. Hän on katsellut häkin aidan läpi ihmisiä, pomppinut ja toivonut että jollain olisi edes pieni hetki aikaa olla hänen kanssaan. Ihmisrakkaalle koiralle elämä yksin häkissä on rankkaa. Mutta tänään meillä on uskollisesti odottavalle Floricalle onnellisia uutisia. Häntä odottaa Suomessa ikioma koti, jossa hän saa viettää eläkepäivänsä pehmeällä sohvalla ihmisten rapsuteltavana.

30.4.2021
Kylmä talvi on ollut erityisen rankka vanhoille koirille ja Floricakin on Romaniassa vanhentunut talven aikana selvästi. Koska pakkaset alkoivat olla vanhalle koiralle liikaa, siirrettiin Florica talvikuukausiksi tarhalta läheiseen koirahoitolaan. Sisätiloissa Florica oli suojassa kylmältä, mutta äärimmäisen pieni tila ja vähäiset mahdollisuudet liikkua ovat kuukausien mittaan vaikuttaneet hänen lihaskuntoonsa. Florican liikkuminen on muuttunut hitaammaksi ja vaikeammaksi. Onneksi hänen mielensä on edelleen nuori ja Florica toivoisikin kovasti, että pääsisi vielä Suomeen kokemaan mitä ovat onnelliset eläkekuukaudet ikiomassa kodissa.

Tausta ja tarina
Florican alkuelämä on tuntematon. Vuonna 2017 Palladyn kunnalliselta tarhalta pelastettiin joukko koiria useamman eläinsuojelijan toimesta. Tuossa joukossa pois pääsi myös Florica. Koska tämäntyyppisille koirille on vaikea löytää ottajia, otti Delia Florican luokseen ja myöhemmin Care for Dogs tarhalle. Vaikka Florica on luonteeltaan äärimmäisen kiltti, ei sillä ole aiemmin ollut mahdollisuuksia pois tarhalta muiden maiden rotukohtaisten rajoitusten vuoksi.

Florica elää suurella intohimolla ja rakastaa isosti, erityisesti leluja ja ihmisiä. Hän ei välitä astuuko häkkiin sisään tuttu vai tuntematon ihminen, tärkeintä on että saa pyöriä jaloissa ja osallistua kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu. Rapsutukset ja huomio ovat Floricasta aivan ihania ja hän viettäisi mielellään kaiken aikansa ihmisten lähellä. Florican toinen suuri rakkaus ovat lelut ja hän onkin tarhalla tunnettu siitä, että kopista löytyy kasa sinne piilotettuja aarteita. Vaikka vuodet ovat jo hidastaneet Florican kehoa, mielessään hän on edelleen pentu. Niinpä kaikki on Floricalle leikkiä ja esimerkiksi hihnalenkkeilystä tulee tarhalla helposti vetoleikki ja hihnasta vetolelu. Kunhan Florica saa purettua suuremman intonsa, hän kävelee nätisti hihnassa.

Ikä ja vuodet tarhoilla näkyvät Floricassa. Hän on jo hieman kankea ja hampaiden kunto on huono. Suuri osa hampaista on jo tarhalla poistettu. Floricalla on tarhalla ollut iho-ongelmia ja hän syö allergisille koirille sopivaa ruokaa. Florica ansaitsisi kuitenkin eläkepäivät omassa kodissa, jossa hän saisi leikkihetken jälkeen lepäillä pehmeällä pedillä tai oman ihmisen kainalossa. Florica luovutetaan rotuperimänsä vuoksi ainoastaan ainoaksi koiraksi. Floricalle etsitään ehdottomasti koirakokenutta kotia, jossa on ennestään kokemusta tämän tyyppisistä koirista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.