FLORICA

uros | syntynyt noin 2006 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

10.5.2021
Toisinaan rankoilla tarinoilla on onnellinen loppu. Florica on 15 vuotta odottanut, että elämä todella alkaisi. Hän on katsellut häkin aidan läpi ihmisiä, pomppinut ja toivonut että jollain olisi edes pieni hetki aikaa olla hänen kanssaan. Ihmisrakkaalle koiralle elämä yksin häkissä on rankkaa. Mutta tänään meillä on uskollisesti odottavalle Floricalle onnellisia uutisia. Häntä odottaa Suomessa ikioma koti, jossa hän saa viettää eläkepäivänsä pehmeällä sohvalla ihmisten rapsuteltavana.

30.4.2021
Kylmä talvi on ollut erityisen rankka vanhoille koirille ja Floricakin on Romaniassa vanhentunut talven aikana selvästi. Koska pakkaset alkoivat olla vanhalle koiralle liikaa, siirrettiin Florica talvikuukausiksi tarhalta läheiseen koirahoitolaan. Sisätiloissa Florica oli suojassa kylmältä, mutta äärimmäisen pieni tila ja vähäiset mahdollisuudet liikkua ovat kuukausien mittaan vaikuttaneet hänen lihaskuntoonsa. Florican liikkuminen on muuttunut hitaammaksi ja vaikeammaksi. Onneksi hänen mielensä on edelleen nuori ja Florica toivoisikin kovasti, että pääsisi vielä Suomeen kokemaan mitä ovat onnelliset eläkekuukaudet ikiomassa kodissa.

Tausta ja tarina
Florican alkuelämä on tuntematon. Vuonna 2017 Palladyn kunnalliselta tarhalta pelastettiin joukko koiria useamman eläinsuojelijan toimesta. Tuossa joukossa pois pääsi myös Florica. Koska tämäntyyppisille koirille on vaikea löytää ottajia, otti Delia Florican luokseen ja myöhemmin Care for Dogs tarhalle. Vaikka Florica on luonteeltaan äärimmäisen kiltti, ei sillä ole aiemmin ollut mahdollisuuksia pois tarhalta muiden maiden rotukohtaisten rajoitusten vuoksi.

Florica elää suurella intohimolla ja rakastaa isosti, erityisesti leluja ja ihmisiä. Hän ei välitä astuuko häkkiin sisään tuttu vai tuntematon ihminen, tärkeintä on että saa pyöriä jaloissa ja osallistua kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu. Rapsutukset ja huomio ovat Floricasta aivan ihania ja hän viettäisi mielellään kaiken aikansa ihmisten lähellä. Florican toinen suuri rakkaus ovat lelut ja hän onkin tarhalla tunnettu siitä, että kopista löytyy kasa sinne piilotettuja aarteita. Vaikka vuodet ovat jo hidastaneet Florican kehoa, mielessään hän on edelleen pentu. Niinpä kaikki on Floricalle leikkiä ja esimerkiksi hihnalenkkeilystä tulee tarhalla helposti vetoleikki ja hihnasta vetolelu. Kunhan Florica saa purettua suuremman intonsa, hän kävelee nätisti hihnassa.

Ikä ja vuodet tarhoilla näkyvät Floricassa. Hän on jo hieman kankea ja hampaiden kunto on huono. Suuri osa hampaista on jo tarhalla poistettu. Floricalla on tarhalla ollut iho-ongelmia ja hän syö allergisille koirille sopivaa ruokaa. Florica ansaitsisi kuitenkin eläkepäivät omassa kodissa, jossa hän saisi leikkihetken jälkeen lepäillä pehmeällä pedillä tai oman ihmisen kainalossa. Florica luovutetaan rotuperimänsä vuoksi ainoastaan ainoaksi koiraksi. Floricalle etsitään ehdottomasti koirakokenutta kotia, jossa on ennestään kokemusta tämän tyyppisistä koirista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.