FILOU

uros | syntynyt noin 2/2022 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65 cm

Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Syksyllä 2022 eräs hyväsydäminen henkilö löysi emokoiran ja tämän pennun harhailemasta kadulta. Emo haki selvästi turvaa vieraistakin ohikulkijoista ja oli hyvin todennäköistä, että hänet oli hiljattain hylätty kotoaan. Nainen poimi kaksikon turvaan, mutta hänen miehensä ei halunnut koiria sisälle ja niinpä koirat päätyivät asumaan pihalle ketjun päähän. Siellä he odottivat yli puoli vuotta, kunnes lopulta nainen suostui luovuttamaan koirat Care for Dogsin tarhalle. Klaraksi nimetty emo pääsi muuttamaan hiljattain Suomeen omaan kotiinsa odotettuaan pitkään omaa vuoroaan, mutta pentu Filou odottaa tarhalla edelleen.

On käsittämätöntä että Filou odottaa edelleen tarhalla, sillä hän on mahdottoman kultainen persoona. Hän oli alkuun tarhalle muuttaessaan ujo, mutta kuukausien myötä hänestä kuoriutui mitä tasapainoisin persoona. Filou rakastaa kaikkia tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä ja koiria ja häntä käytetäänkin tarhalla usein apuna, kun uusien koirien suhtautumista muihin koiriin testataan. Samoin jos tarhalla on lapsivieraita, on Filou yleensä aina yksi niistä koirista, jotka otetaan tapaamaan lapsia. Hän nauttii suunnattomasti huomiosta ja rapsutuksista ja antaa nätisti tehdä kaikki toimenpiteet. Vaikka hän on vielä nuori ja leikkisä, osaa Filou myös hienosti rauhoittua silloin kun on sen aika. Hän olisikin aivan valmis lähtemään omaan kotiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.