FELIX

uros | syntynyt noin 2015 | Care for Dogsin tarhalla | 65 cm

Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on marraskuussa 2019 kunnalliselta pelastunut Felix.

Felix on iloinen ja aktiivinen persoona. Kun hänen häkkiinsä astuu ihmisiä hän tuntuu repeävän onnesta. Hän alkaa säntäillä ja loikkia ympäriinsä ja meno on hetken varsin vallatonta. Kun pahimmat innostumiset on purettu, malttaa Felix rauhoittua ja silloin häntä saavat sekä tutut että vieraat ihmiset rapsutella. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin edelleen ujo ja rapsutusten välissä hän käy toisinaan kauempana hakemassa rohkeutta, ennen kuin palaa taas ihmisen luo. Felixille on tarhalla puettu valjaat, mutta varsinaista ulkoilua ei ole harjoiteltu, sillä se on vielä hänestä kovin jännittävää. Hän tuleekin tulevassa kodissa tai kotihoitopaikassa tarvitsemaan tukea ja aikaa uusien taitojen opetteluun. Felix on tarhalla tullut hienosti narttujen kanssa toimeen, mutta urosten kanssa hänellä on toisinaan tullut sanomista. Hän etsii aktiivista kotia, jossa pääsisi purkamaan energiaa ja iloaan säännöllisesti.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.