FELIX

uros | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

6.12.2020
Felixiä on kohdannut suuri onni, sillä hänelle on tänään löytynyt ikioma koti Romaniasta.

Felixin tausta ja tarina
Felixin elämän alkuvaiheista ei tiedetä. Vuonna 2017 Palladyn kunnalliselta tarhalta pelastettiin joukko koiria useamman eläinsuojelijan toimesta. Tuossa joukossa pois pääsi myös Felix. Koska tämäntyyppisille koirille on vaikea löytää ottajia, otti Delia Felixin luokseen ja myöhemmin Care for Dogs tarhalle. Vaikka Felix on luonteeltaan äärimmäisen kiltti, ei sillä ole aiemmin ollut mahdollisuuksia pois tarhalta muiden maiden rotukohtaisten rajoitusten vuoksi.

Felix on loputtoman iloinen, touhukas ja ihmisrakas poika. Hän on aina tilaisuuden tullen siellä missä ihmisetkin ja osallistuu mielellään aivan kaikkeen mitä ympärillä touhutaan. Felix rakastaa aivan kaikkia ihmisiä ja on aiemmin tavannut myös lapsia ja aivan pieniä vauvoja ja tullut kaikkien kanssa hienosti toimeen. Riehakkuutensa vuoksi Felix ei kuitenkaan välttämättä osaa aina varoa pienempiään. Felixin elämä tuntuu olevan yhtä suurta leikkiä ja silloin kun ihmisiä ei ole seurana, hän viihdyttää itseään esimerkiksi kaivelemalla kuoppia, jahtaamalla rottia tai leikkimällä leluilla. Hän tuleekin varmasti kaipaamaan paljon aktiviteetteja myös tulevassa kodissaan. Felix osaa kävellä nätisti hihnassa.

Felix luovutetaan rotuperimänsä vuoksi ainoastaan ainoaksi koiraksi. Felixille etsitään ehdottomasti koirakokenutta kotia, jossa on ennestään kokemusta tämän tyyppisistä koirista. Felix metsästää tarhalla innokkaasti rottia, joten varmuuden vuoksi häntä ei luovuteta kotiin missä on kissoja tai muita pienempiä lemmikkejä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.