FAVIAN

uros | syntynyt noin 2010 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 55-60 cm

Romaniassa surullisen moni koditon koira päätyy kunnalliselle tarhalla. Osalla tarhoista koirat lopetetaan vain muutaman viikon jälkeen. Toiset tarhat taas säilövät koiria vuosia kurjissa oloissa, sillä hyvin harva koira on tarpeeksi onnekas päästäkseen pois elävänä. Odai on yksi näistä kunnallisista tarhoista, jotka ovat vuosien mittaan kasvaneet valtaviksi. Viime vuosina tarhalla on ollut kerrallaa yli 700 koiraa. Kun koirien määrä on niin valtava, ei koirista ole mitenkään mahdollista pitää hyvää huolta. Niinpä tappeluita on stressin vuoksi paljon koirien kesken. Vuonna 2018 Eli for Animalsin tarhaa ylläpitävä Claudia vieraili Odain tarhalla. Tuolloin tarhan klinikkahuoneen häkissä istui koira, jonka naama oli täynnä hurjan näköisiä reikiä. Eläinlääkärit epäilivät että koira olisi joutunut tappeluun, mutta Claudia tunnisti oireet heti Stickerin sarkoomaksi. Niinpä hän otti koiran hoiviinsa, jotta hän saisi asianmukaista hoitoa.

Kemoterapian myötä Favian parantui Stickeristä, mutta kasvain oli jättänyt nenäonteloon muutoksia. Niinpä Favian jämähti Eli for Animalsin tarhalle, missä hän on asustellut siitä lähtien. Vuosien mittaan nenä ja kitalaki ovat parantuneet ja nykyään Favianista ei edes huomaa, että hän on joskus ollut hyvin sairas.

Kaikesta kokemastaan huolimatta Favian on mitä kultaisin persoona. Hän on pohjimmiltaan vielä hieman ujo ja jännittää siksi hoitotilanteita. Ihmisiä hän kuitenkin rakastaa ja on tarhalla aina ensimmäisenä vieraita vastassa ja pyytämässä rapsutuksia. Huomio ja herkut ovat tie Favianin sydämeen ja hän voisikin maata rapsuteltavana vaikka koko päivän. Myös muut koirat ovat hänestä ihania ja Favian onkin vuosien mittaan toiminut useamman aran koiran tukena näiden kotiutuessa tarhalle.

Koska Favian alkaa jo olla iäkäs, päätettiin hänelle etsiä kummikoirapaikkaa jotta hän ehtisi vielä kokea eläkepäivät ikiomassa kodissa. Täydellinen koti löytyikin, ja niinpä Favian pääsee matkaamaan marraskuussa 2023 kummikoiraksi Suomeen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.