EVE

narttu | syntynyt noin 2017 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

7.4.2022
Saimme tarhalta ilouutisia. Eve on löytänyt oman kodin Saksasta, mihin hän matkustaa jo ensi viikolla.

6.10.2021
Eve on tarhalla ottanut suuria harppauksia reipastumisen suhteen. Nykyään hän antaa jo tuttujen ihmisten rapsutella itseään ja tulee itsekin lähelle pyytämään rapsutuksia. Eve reipastuukin varmasti kotioloissakin, kunhan saa ihmiseltä tukea ja aikaa tutustua uuteen elämäänsä.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on vuonna 2019 kunnalliselta pelastettu Eve.

Eve on ujo ihmisiä kohtaan. Hän tahtoo tutustua omaan tahtiinsa ja saadessaan tehdä niin uteliaisuus voittaa nopeasti ja Eve tulee lähemmäs haistelemaan. Herkuista Eve pitää kovasti ja hetken ihmeteltyään hän uskaltautuu syömään tarjotut namit kädestä. Ihmisten seura tuntuukin kiinnostavan häntä kovasti. Eve on ensimmäisten joukossa aidalla vastassa kun tarhalla näkyy liikettä, mutta kun ihminen lähestyy, hän kokee turvallisemmaksi astua hieman kauemmas. Muiden koirien kanssa Eve tulee mainiosti toimeen, vaikka nykyiset häkkikaverit toisinaan kiusaavatkin häntä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.