ESTER

narttu | syntynyt noin 2018 | Cosoban tarhalla | noin 45 cm

Romanian suurta kodittomien koirien määrää ylläpitää ennen kaikkea ihmisten toiminta. Huono koulutustaso, uskomukset, köyhyys ja tietämättömyys sterilointien hyödyistä ovat osa lukuisista syistä sille, miksi omistettuja koiria ei steriloida. Koska koiria ei steriloida, uusia pentuja syntyy jatkuvasti. Useimmille omistajille nämä pennut ovat ei-toivottu lisäkustannus ja niinpä suuri osa pennuista hylätään milloin mihinkin. Vuonna 2018 Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina sai yhteydenoton, jossa pyydettiin hakemaan tällainen ei-toivottu pentue. Koirien emon omisti nainen, joka halusi äkkiä pennuista eroon. Jos Adina ei ottaisi pentuja, ne hylättäisiin johonkin. Koska niin pienet pennut eivät millään selviytyisi omillaan, ei Adina voinut muuta kuin hakea pienet pennut tarhalleen.

Aura, Ester, Inga ja Vanamo ovat ehtineet elää Cosoban tarhalla jo yli kolme vuotta. Koska tarha on jatkuvasti niin täynnä koiria, ei työntekijöillä ole juurikaan mahdollisuuksia sosiaalistaa tarhalle päätyviä pentuja. Niinpä koko nelikko on jäänyt ujoiksi ja sen myötä he eivät ole kelvanneet adoptioon. Esteristä ihmiset ovat kovin pelottavia, eikä hän juurikaan liiku kun häkissä on vieraita. Hän on tarhalla hyvin huomaamaton, eikä juurikaan hauku. Tarhalla siskokset asuvat yhdessä ja ovat selvästi tiivis porukka. He eivät ole tottuneet käsittelyyn ja etsivätkin jokainen kotia, jossa ymmärretään ujon koiran tarvitsevan aikaa. Reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu tulevassa kodissa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.