ELSE

narttu | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

2.8.2023
Ihmisrakkaan Elsen pitkä odotus päättyy vihdoin, sillä hänen matkansa kohti Suomea ja omaa kotia alkaa pian.

Tausta ja tarina
Eläinten asema Romaniassa on huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Helmikuussa 2021 kävi juuri näin, kun eräs perhe ilmoitti Care for Dogsin tarhaa ylläpitävälle Delialle haluavansa luopua koirastaan. Koska Delia ei halunnut koiran päätyvän kadulle, hän lupautui ottamaan koiran luokseen. Niin Else päätyi tarhalle, missä hän on odottanut jo yli kaksi vuotta.

Elsen maailmassa rakkainta ovat ihmiset. Tuttu tai tuntematon, heti häkkiin vieraita saadessaan Else juoksee ihmisen luo ja painautuu syliin rapsuteltavaksi. Usein huomiopula on niin suuri, että Elsen täytyy oikein komentaa ihmisiä jatkamaan rapsutuksia. Else on tarhalla ollut hyvin tasainen ja rauhallinen persoona. Hän rakastaa ulkoilua ja on aina innokkaasti lähdössä hihnalenkille tai leikkialueelle juoksemaan. Muihin koiriin hän suhtautuu ystävällisesti ja aiemmin kodissaan hän on asunut sopuisasti usean kissan kanssa.

Elsellä on jaloissa pitkälle edennyt nivelrikko, mikä näkyy Romaniassa ilman kipulääkkeitä ontumisena. Else tuleekin kodissaan tarvitsemaan asianmukaista hoitoa nivelrikkoon ja erityisesti siitä johtuvien kipujen hallintaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.