ELF

uros | syntynyt noin 2014 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 50 cm

13.7.2022
Elf on tänään saanut Romaniaan ilouutisia. Häntä odottaa Suomessa ikioma koti, johon hän pääsee pian matkustamaan.

Tausta ja tarina
Romaniassa koiria löytyy joka puolelta. Sen lisäksi että kodittomat koirat lisääntyvät tehokkaasti, myös omistettuja koiria hylätään jatkuvasti. Erityisen usein tämän kohtalon kokevat omistetuille koirille syntyneet pennut, joita ei haluta tai voida pitää. Kun pennuista halutaan eroon, tyypillisimmin ne kuljetetaan tarpeeksi kauas kotoa ja hylätään sitten pellolle tai pysähdyspaikalle kenenkään huomaamatta. Tällaiset hylätyt pennut harvoin selviävät, sillä heillä ei ole minkäänlaista kokemusta tai mallia siitä, kuinka katujen armoilla selviydytään. Toisinaan pennuilla käy onni ja joku eläinrakas ihminen ottaa heidät luokseen turvaan. Näin kävi, kun eräs nainen löysi Elfin ja tämän veljen Elmon pieninä pentuina. Hän otti heidät luokseen, mutta pentujen kasvaessa nainen tajusi ettei hänellä ollut paikkaa kasvaville pennuille. Niinpä veljekset päätyivät Eli for Animalsin tarhalle, jossa he ovat asuneet siitä lähtien.

Tyypillisen tarhalla kasvaneen koiran tavoin Elf on kovin tottumaton uusia asioita ja ihmisiä kohtaan. Tästä huolimatta hän on kuitenkin hyvin utelias vieraita kohtaan ja herkkujen avulla hänestä saa nopeasti itselleen ystävän. Hetken herkuttelun jälkeen Elf hakeutuu jo itse vieraiden luo pyytämään rapsutuksia ja jääkin lopulta tyytyväisenä makoilemaan aivan ihmisten vierelle. Tuttujen ihmisten kanssa Elf on rento ja leikkisä ja tutut ihmiset saavat häntä rapsutella ja käsitellä. Hän on tarhalla tottunut asumaan isossa koiraporukassa ja tuleekin hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Kun rähinöitä meinaa syntyä, Elf osaa hienosti kommunikoida ja rauhoittaa tilanteen. Elfin kanssa on myös harjoiteltu hihnakävelyä ja valjaissa kulkeminen on hänelle tuttua. Hän vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta koiralta, joka sopeutuisi varmasti nopeasti elämään kotikoirana.

Elfillä on aikoinaan esiintynyt muutama lyhyt epilepsiakohtaus. Eläinlääkäri päätti perusteellisten tutkimusten jälkeen, ettei lääkitystä toistaiseksi tarvita. Elf ei ole pitkään aikaan saanut kohtauksia, mutta on hyvin mahdollista että stressi voi laukaista kohtauksia myöhemmin elämässä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.