DUKE

uros | syntynyt noin 2012 | Cosoban tarhalla | 50-55 cm

Romania on täynnä pieniä kyliä, joissa asuu köyhempää väestöä. Kun ihmisilläkin on vaikeaa, on eläimistä vaikea huolehtia. Niinpä koirat lisääntyvät vapaasti ja niitä pyörii asutusten lähellä ja läheisillä pelloilla. Cosoban tarhaa ympäröivät alueet ovat suurimmaksi osaksi maaseutua ja vapaana juoksevia koiria näkee aivan joka puolella. Vaikka Adina tiimeineen steriloi jatkuvasti alueen koiria, on tarhalle päätyvien koirien virta loputon. Vuosien mittaan tarha on jatkuvasti laajentunut, kun koiria on tullut enemmän kuin resursseja olisi ottaa vastaan. Muutama vuosi sitten tilanne oli erityisen huono ja tuolloin jatkuvalla syötöllä tarhalle tulevia koiria laitettiin asumaan pellolla sijaitsevaan navettaan. Sittemmin navetta on tyhjennetty ja koirat siirretty asumaan uusiin häkkeihin. Moni navetan koirista ehti kuitenkin viettää siellä useita kuukausia ja monien tarina on ehtinyt ajan saatossa unohtua.

Duke on yksi navetan entisistä asukkaista. Hän on Adinan mukaan ollut tarhalla jo vuosia eikä kukaan tunnu muistavan, mistä Duke on alunperin tarhalle tullut. Duke on tarhalla kovin luovuttaneen oloinen. Hän piileskelee kopissaan ja poistuu sieltä vain pakon edessä. Vieraan lähestyessä hän siirtyy alistuneen oloisena hitaasti kauemmas, aivan kuin pyrkien olemaan mahdollisimman huomaamaton. Ja sitä hän tarhalla onkin. Ihmiset selvästi jännittävät Dukea ja hän tuleekin varmasti tarvitsemaan aikaa, jotta luottamus syntyy. Duke elää tarhalla uroksen ja nartun kanssa ja hakee selvästi tukea muista koirista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.