DONCA

narttu | syntynyt noin 2015 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

27.3.2023
Donca on saanut Romaniaan ilouutisia. Hänen ikioma kotinsa on löytynyt ja pian hän matkaa perheensä luokse Suomeen.

Tausta ja tarina
Romaniassa koirien arvo on surullisen usein pieni. Kodittomia koiria näkee usein tehtaiden pihoilla ja rakennustyömailla, sillä koirat ovat halpoja vahteja. Kun tarve koirille loppuu, halutaan koirista kuitenkin mahdollisimman pian eroon. Vuosia sitten eräällä työmaalla Bukarestissa asui pentu, jota työntekijät ruokkivat. Kun rakennus valmistui, työmiehet jättivät pennun kylmästi oman onnensa nojaan. Hämmentyneenä ja selvästi hädissään jäätyään aivan yksin pentu haukkui ja ulvoi öisin. Niinpä uuteen rakennukseen muuttaneet asukkaat soittivat rankkurit paikalle ja pentu päätyi kunnalliselle tarhalle. Pennun onneksi hyväsydäminen henkilö huomasi hänet ajoissa ja kuolemantuomion sijaan pentu pääsi turvaan yksityiselle tarhalle. Doncaksi nimetty pentu kasvoi ja odotti tarhalla kokonaiset viisi vuotta omaa kotiaan. Valitettavasti ujo Donca ei kuitenkaan kelvannut kenellekään. Niinpä vuosien jälkeen Doncan pelastanut henkilö otti yhteyttä ystäväänsä Carmeniin. Hän pyysi Carmenia ottamaan Doncan Carpen tarhalleen, jotta Donca voisi vihdoin saada mahdollisuuden omaan kotiin Emblan avulla.

Donca on tarhalla kovin ujo. Hän säikkyy tarhalla helposti ja hakeutuu koppiinsa turvaan. Vieraat ihmiset ja erityisesti miehet jännittävät häntä ja Donca tuleekin tarvitsemaan tulevassa kodissaan aikaa, jotta luottamus ihmisiin voi syntyä. Donca on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta on toisinaan ollut hieman topakka muita narttuja kohtaan.
Aikaisemmalla tarhalla Doncasta huolehtinut henkilö vietti paljon aikaa Doncan kanssa. Hän kuvailee Doncaa hyvin lempeäksi ja kultaiseksi koiraksi. Tuttujen ihmisten kanssa Donca on ollut sosiaalinen ja hän on esimerkiksi käynyt säännöllisesti hihnalenkeillä. Onkin todennäköistä, että tarhaympäristö stressaa Doncaa ja päästessään rauhallisempaan ympäristöön myös hänen oikea luonteensa pääsee paremmin esiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.