DEXTER

uros | syntynyt noin 11/2020 | Kotihoidossa Helsingissä | nyt noin 45-50 cm

10.1.2022
Suloista Dexteriä on kohdannut suuri onni, sillä hänet on varattu ikiomaan kotiin.

9.1.2022
Dexter on opetellut kotikoiran elämää nyt jo reippaan kolmen viikon ajan. Ensimmäiset pari viikkoa Dexter majaili väliaikaisessa hoitopaikassa Vihdissä, kunnes muutti suunnitellusti vuodenvaihteen jälkeen pysyvään hoitopaikkaan Helsinkiin. Ensimmäisessä hoitopaikassa Dexter aluksi lähinnä lepäili matkan rasitusten jäljiltä, mutta alkoi jo hyvin pian osoittaa uteliaisuutta muita koiria ja ihmisiä kohtaan. Myös siirtyminen nykyiseen hoitopaikkaan sujui yli odotusten, ja Dexter vaikuttaakin lähtökohtaisesti todella uteliaalta pojalta, jolla vaan ei satu olemaan kokemusta muusta kuin tarhaelämästä. Toisaalta Dexterillä ei siten myöskään ole liiemmin huonoja kokemuksia, joten lähtökohdat uusiin asioihin tutustumiselle ovat hyvät.

Dexter on ottanut uudessa elämässään jo suuria harppauksia. Hän on muun muassa siirtynyt lepäilemään sängylle ihmisen kainaloon, ja seurailee ihmisiä kiinnostuneena näiden puuhista. Dexterille on jo herkkujen avulla puettu ylle valjaat ja kaulapanta, eivätkä ne tunnu menoa haittaavan, vaan varusteet päällä saattaa iskeä jopa ilohepulikin. Myös kynsienleikkuun harjoittelu on sujunut hyvin, ja kaikkia kynsiä on päästy jo vähän leikkaamaan. Dexter on myös käynyt kiltisti pesulla.

Dexter ei ole vielä ulkoillut, sillä hänen on annettu hiljakseen totutella uuteen elämään paikan vaihduttua. Dexterin hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, joten ulkomaailmaan pääsy vaatii vielä hienoista harjoittelua. Hoitopaikassa on muita koiria sekä kissoja, ja etenkin muiden koirien seura antaa pojalle selvästi rohkeutta. Olisikin ihanaa, jos Dexterin tulevassa kodissa olisi odottamassa koiraystävä tai vaikka useampikin. Kaikenkaikkiaan Dexter on todella suloinen ja herttainen pojankoltiainen, joka suhtautuu maailmaan uteliaasti, vaikkakin tarvitsee aina hieman aikaa pohtia uusia juttuja.

18.12.2021
Dexter matkusti kaksi päivää sitten kotihoitoon. Matka ja uusi ympäristö ovat olleet hänelle kovin jännittäviä ja Dexter onkin kotihoitopaikassa lähinnä nukkunut valitsemassaan turvapaikassa. Hän uskaltautuu syömään herkkuja kädestä ja on jo varovaisesti tutustunut kotihoitopaikan omiin koiriin. Ujona pentuna hän tulee vielä tarvitsemaan paljon tukea suureen maailmaan totuttelussa, mutta nyt hän on vihdoin saanut siihen mahdollisuuden.

Tausta ja tarina
Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Hyväsydämisenä ihmisenä hän ei kuitenkaan koskaan kieltäydy auttamasta ja niinpä koiria päätyy tarhalle jatkuvasti lisää. Korona näkyi selvästi myös kodittomien koirien tilanteessa ja vuosi 2020 olikin tarhoille hyvin raskas. Pentuja hylättiin tarhoille ennätysmäärät samalla, kun omistettuja koiria hylättiin yksityisille ja kunnallisille tarhoille. Pelkästään Cosoban tarhalle päätyi vuoden 2020 syksynä ja talvena yli sata uutta pentua ja lopulta Adinan oli pakko laajentaa tarhaansa, jotta nopeasti kasvaville pennuille löytyisi turvallinen paikka asua.

Koska tarhojen resurssit ovat olleet jatkuvasti äärimmilleen venytettyjä, ei tarhoilla juuri jää aikaa pentujen sosiaalistamiseen. Niinpä moni viime syksyn ja talven pennuista on nyt kasvanut ujoiksi, sillä heillä ei juuri ole kokemuksia vieraista ihmisistä tai asioista häkkinsä ulkopuolella. Nämä pennut ovat kuitenkin potentiaalisia reipastujia, kunhan he pääsevät mahdollisimman pian kotiympäristöön totuttelemaan rauhassa suureen maailmaan.

Dakota, Devi, Dexter ja Dobby ovat viime talvena Cosobaan päätyneitä pentuja. Tarhalla he näkevät lähinnä häkkirivistään huolehtivan työntekijän, joten uudet ihmiset ja asiat ovat ymmärrettävästi heille jännittäviä. Pennut ovat kaikki ujoja, mutta suhtautuvat käsittelyyn nätisti. Dakota on pennuista varovaisin. Dexter, Devi ja Dobby palautuvat jännittävistä asioista hieman nopeammin.

Dexterillä on Romaniassa tutkimuksien yhteydessä huomattu vasemmassa takajalassa vanhoja puremajälkiä. Hän on pian menossa röntgeniin, jossa selviää onko jalassa ollut tuolloin myös mahdollinen murtuma.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.