DEVON

narttu | syntynyt noin 2016 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45 cm

3.1.2021
Devonin uusi vuosi alkaa todella onnellisilla uutisilla. Hänelle on löytynyt oma koti ja perhe, joka odottaa häntä Suomessa.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on syksyllä 2019 kunnalliselta pelastettu Devon.

Devon on vielä kovin ujo. Hän asuu tarhalla isommassa aitauksessa yhdessä kolmen muun koiran kanssa ja on porukasta se, joka väistää ensimmäisenä. Muut häkkikaverit kiusaavat Devonia toisinaan, mutta kokemuksistaan huolimatta hän on edelleen ystävällinen muita koiria kohtaan. Kun tarhalla tai häkissä tapahtuu jotakin, Devon hakeutuu herkästi koppiinsa turvaan. Saadessaan tutustua ihmisiin omaan tahtiin uteliaisuus voittaa ja hän tulee lähemmäs seurailemaan ihmisen touhuja. Tutuilta ihmisiltä Devon syö kädestä tarjotut herkut, mutta koskettaminen jännittää vielä liikaa. Devon vaikuttaa kuitenkin siltä, että rauhallisemmassa kotiympäristössä reipastumista voi tapahtua hyvinkin nopeasti. Varovaisen kuoren alta pilkahtelee jo tarhaoloissa iloinen ja hupsu persoona, joka pääsisi varmasti oikeuksiinsa oikeanlaisessa kodissa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.