DEBBIE

narttu | syntynyt noin 2021 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45 cm

Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon ihmisiä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. He päätyvät usein hylkäämään koiransa milloin mistäkin syystä. Näin oli todennäköisesti käynyt kesäkuussa 2023, kun eräs Care for Dogsin työntekijä huomasi kadulla koiran, johon auto oli törmännyt. Vaikka koira oli varmasti kipeä ja peloissaan onnettomuuden seurauksena, hän suhtautui vieraisiinkin ihmisiin valtavan ystävällisestä. Niinpä työntekijä nappasi Debbieksi nimeämänsä koiran mukaansa ja eläinlääkäriin. Debbien takajalkaan asennettiin metallinen tuki, jonka avulla jalka pääsi luutumaan oikein. Sittemmin levy on poistettu, eikä Debbiestä huomaa laisinkaan että hän on joskus joutunut onnettomuuteen. Todennäköisestä rotuperimästään johtuen hänellä ei kuitenkaan juuri ole mahdollisuuksia löytää kotia muualta ja siksi kultainen Debbie on ehtinyt odottaa jo vuoden tarhalla.

Debbie rakastaa kaikkia ihmisiä. Hän on mennä sijoiltaan onnesta heti kun saa häkkiinsä vieraita ja rapsutukset ja huomio ovatkin selvästi hänelle tärkeitä. Hän on useasti käynyt tarhalla yhteislenkeillä nuorten lasten ja usean koiran kanssa ja ollut vieraiden kestosuosikki. Rennon ja mutkattoman persoonansa ansiosta Debbieen on helppo ihastua. Hän on tavannut tarhalla useita koiria hihnassa ja tullut heidän kanssaan hyvin toimeen. Aiemmin hän asui tarhalla yksin, mutta tällä hetkellä hän jakaa häkkinsä Emblan adoptio-ohjelmasta löytyvän Trixin kanssa. Kissoihin sen sijaan Debbie suhtautuu turhan suurella intohimolla, eikä häntä siksi luovuteta kissakotiin.

Debbien jalka on parantunut, mutta tulevan kodin on hyvä tiedostaa, että vanha murtumakohta voi iän myötä alkaa oireilla.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.