DANTE

uros | syntynyt noin 2017 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55-60 cm

16.1.2024
Vihdoin onni osui Danten kohdalle. Vuosien odotus päättyy hyvin pian, sillä tammikuun lopussa Dante hyvästelee tarhan ja matkustaa kohti omaa kotiaan Suomessa.

Tausta ja tarina
Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Huhtikuussa 2021 eräs Care for Dogsin tarhan työntekijä tapasi Danten harhailemassa kaduilla. Dante vaikutti selvästi hämmentyneeltä ja ystävälliseltä ihmisiä kohtaan. Niinpä työntekijä päätti napata Danten matkaansa ja turvaan tarhalle.

Täysin käsittämättömästä syystä Dante on odottanut tarhalla pian kolme vuotta. Häntä on esitelty perheille niin Saksaan, Englantiin kuin Suomeenkin, mutta jostain syystä hän jää valinnoissa aina toiseksi. Dante on mitä kultaisin persoona. Hän rakastaa ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia, ja hän on aina työntekijöiden luottovalinta jos erilaisiin tapahtumiin etsitään edustuskoiraa. Dante kulkee nätisti hihnassa ja pärjää mainiosti isojenkin tapahtumien hulinoissa. Myös lapset ovat Danten mielestä ihania. Hän onkin äärimmäisen tasapainoinen koira ja vaikka intoa löytyy vielä leikkeihin ja lenkkeilyyn, osaa Dante myös rauhoittua nautiskelemaan ihmisen vierelle. Hänellä on vuosien mittaan ollut useita häkkikavereita ja Dante on tullut hienosti kaikkien kanssa toimeen. Hän ei juuri hauku tarhalla ja sopisikin varmasti hyvin monenlaiseen kotiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.