CORA

narttu | syntynyt noin 2009 | Carpen tarhalla | noin 35-40 cm

26.1.2023
Romaniassa iäkäs mies kutsui koiraansa, oli aika lähteä kävelylle. Pieni koira, iäkäs hänkin, köpötteli vinoine tassuineen miehen luokse ja he lähtivät nautiskelemaan tuoksuista ja yhteisestä hetkestä ulkona.

Hetken kuljettuaan mies vaipui yhtäkkiä maahan. Ja siihen hän myös jäi. Koira, Cora nimeltään, jäi hämmentyneenä ihmisensä vierelle. Se lenkki jäi kesken, sillä miehen elämänpituinen lenkki oli tullut päätökseensä. Miehellä ei ollut sukulaisia ja niin Cora asui kuukauden kissojen kanssa miehen asunnossa ja ihmiset kävivät häntä ruokkimassa. Lopulta Cora päätyi Carpen tarhalle ja kodissaan elänyt pikkukoira seisoi päivät seinän vierellä pentujen törmätessä häneen.

Coran visiitti tarhalle jäi lyhyeksi, sillä hänet löysi suomalainen koti. Ja jos koskaan voi sanoa, että koira sai uuden elämän, niin Coran kohdalla se on totta. Hänestä tuli perheensä silmäterä ja hän sai nauttia auringosta, nokosista, silityksistä, herkuista ja ylipäätään elämästä, jossa on vain kaikkein parhaita asioita. Hyvin pian perhe laajeni suvuksi ja Cora sai prinsessan arvonimen. Hän kylpi joka päivä sellaisissa rakkauskylvyissä, ettei hänen tarvinnut koskaan miettiä, oliko hän arvokas sellaisenaan. Ja näin uskomme, että romanialainen mies hymyili tyytyväisenä pilven reunalla nähdessään, miten onnellinen koiransa oli.

Sitten tuli Coran viimeisen lenkin aika. Reilun parin vuoden ajan Coran jokaisen päivän jokainen hetki oli rakkautta täynnä ja rakastettuna hän myös lähti. Voimia Coran perheelle ja lämpimistä lämpimin kiitos kaikesta siitä hyvästä, jonka hän sai teillä kokea. Tiedämme, että siellä jossain häntä odotti tuttu ihminen.

Hyvää matkaa, pikkuinen.

12.2.2021
Herttaisen Cora-vanhuksen aika tarhalla jää onneksi lyhyeksi, sillä hänelle on löytynyt ikioma eläkekoti Suomesta.

Tausta ja tarina
Coran elämä on ollut romanialaisittain onnellista aina viime kuukausiin asti. Hänellä on ollut koti ja omistaja, joka on pitänyt hänestä huolta. Joulukuussa 2020 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen sai soiton tutultaan koirasta ja kahdesta kissasta, jotka tarvitsivat apua. Coran omistaja, vanhempi mieshenkilö, oli yllättäen Coran kanssa aamulenkillä kävellessään saanut sydänkohtauksen. Pari tuntia myöhemmin miehen naapurit löysivät hänet ja miehen vierellä uskollisesti odottavan Coran. Miehellä ei ollut sukulaisia, joten hänen lemmikeilleen ei ollut ottajaa. Kuukauden ajan Cora ja kissat elivät keskenään asunnossa, jossa naapurit kävivät heitä ruokkimassa. Lopulta Carmenin tuttu kuuli tilanteesta ja soitti Carmenille, jotta eläimet pääsisivät parempaan hoitoon.

Cora on ymmärrettävästi hyvin hämillään suurista muutoksista elämässään. Hän asuu tällä hetkellä Carpen tarhan isolla pihalla yhdessä ison pentulauman kanssa ja hakeutuu selvästi eroon ja omaan rauhaan pentulauman hälinästä. Myös vieraat ihmiset jännittävät Coraa kovasti ja hän ilmoittaa näykkimällä, jos tilanne käy liian pelottavaksi. Stressaava ympäristö ja suuret muutokset ovat vanhalle ja hieman höperöityneelle, kotona asuneelle koiralle vaikeita. Onkin hyvin todennäköistä, että päästessään rauhallisempaan ympäristöön Cora rentoutuu ja uskaltaa jälleen olla enemmän oma itsensä. Cora ei tarhalla juurikaan hauku.

Cora on jo iäkäs ja hänellä on iän mukana tulevia vaivoja. Tulevan kodin tulee olla valmistautunut vanhan koiran toisinaan suuriinkin menoihin. Coran selässä on suurehko rasvakertymä, joka on harmiton.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.