CLARA

narttu | syntynyt noin 2014 | kotihoidossa Pornaisissa | noin 50-55 cm

5.7.2024
Claran leppoisa arkii kulkee jo omalla painollaan. Edellämainittujen seikkailujen lisäksi Clara on päässyt reissaamaan Suomessa ja onpa hänestä sukeutunut oikein taitava kahvilakoirakin. Leppoisa koti, jossa kuitenkin tapahtuu, olisi varmasti Claran toiveissa.

6.6.2024
Clara on majaillut kotihoidossa nyt pian kolme kuukautta. Siinä ajassa hän on sujahtanut kotihoitopaikan arkeen käsittämättömän hyvin. Nykyään hihnalenkkeily sujuu jo rauhallisilla metsäreiteillä hienosti ja Clara onkin aina innoissaan lähdössä mukaan, kun huomaa että muille aletaan pukea valjaita. Myös autoilua on harjoiteltu ja matkat sujuivat hienosti maisemia katsellen. Clara on myös hiljattain päässyt kotihoitajan mukaan toimistolle työpäivän ajaksi ja sekä uusi ympäristö että esimerkiksi rappukäytävä otettiin kaikki vastaan rauhallisesti ihmetellen. Työpäivän ajan Clara lähinnä lepäili työpöydän alla.

Clara sopeutuisikin varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan kodissa olisi ymmärrystä herkälle koiralle.

6.5.2024
Claran elo kotihoidossa jatkuu tasaisena. Hänen lempipaikkansa on edelleen sohva ja siellä hän makoilee huolimatta siitä kuka viereen istahtaa. Hän oppii hyvää tahtia uusia taitoja ja samalla myös rentoutumista on alkanut näkyä. Hän on alkanut heilutella häntää ihmisille ja käy jo välillä kurkkimassa mitä kotihoitaja puuhailee. Nykyään hän osaa itse hienosti nostaa tassun valjaisiin ja uloslähtö onkin yhä sujuvampaa. Clara ulkoilee pihalla nätisti hihnassa, mutta jännittää vielä ulkoilua siinä määrin ettei varsinaisille lenkeille ole vielä lähdetty. Myös kynsien leikkuuta on saatu harjoiteltua ja pienissä erissä hoitotoimenpiteet sujuvat hienosti. Clara on tullut kotihoidossa hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa ja kärpäsiä lukuunottamatta hän on suhtautunut myös muihin eläimiin välinpitämättömästi. Kotihoitopaikan lapset tai lapsien kaverit eivät ole haitanneet Claraa.

28.3.2024
Clara matkusti vajaa viikko sitten kotihoitoon ja on heti sujahtanut uuteen elämään uskomattoman hienosti. Hän valitsi turvapaikakseen kotihoitopaikan sohvan ja siellä hän on viihtynyt myös hoitoperheen keskellä. Koskettaminen on kuitenkin Clarasta vielä jännittävää, joten hänen on annettu rauhassa tarkkailla ihmisten touhuja. Ruokailu ja herkut ovat Claran mielestä päivän kohokohtia. Hän on myös ensimmäisestä päivästä lähtien ulkoillut hienosti hihnoissa ja ollut tästä johtuen sisäsiisti. Hän osaa tarpeen tullen hienosti pyytää itse ulos, mikäli hätä yllättää. Vaikka Clara on omaksunut uudet rutiinit todella hienosti, on hän selvästi vielä hyvin stressaantunut matkasta ja muutoksista. Siksi suuri osa päivistä sujuu edelleen lepäillen ja palautuen.

Tausta ja tarina
Koska elämä kaduilla on koirille jatkuvaa vaarojen välttelyä, tulee useimmista kaduilla elävistä koirista varovaisia. Useat ihmiset suhtautuvat kodittomiin koiriin paheksuen ja surullisen usein myös väkivaltaisesti. Niinpä ei ole ihme, etteivät koirat uskalla lähestyä edes sellaisia ihmisiä, jotka heistä huolehtivat. Clara asui Carpen tarhan läheisessä kylässä. Hänellä ei ollut kotia, mutta eräs hyväsydäminen rouva ruokki häntä säännöllisesti. Hän ei kuitenkaan päässyt varovaisen Claran lähelle ja niinpä useista yrityksistä huolimatta Claraa ei saatu steriloitua. Clara synnytti kadulle yhä uudelleen pentuja, joista yksikään ei selvinnyt. Osa pennuista sairastui karuissa oloissa ja loput jäivät auton alle tai katosivat. Naista Claran ja pentujen surullinen kohtalo ahdisti ja hän pyysi apua Carpen tarhaa ylläpitävältä Carmenilta. Vuoden ajan kaksikko yritti pyydystää Claraa, mutta turhaan. Lopulta lokakuussa 2020 Carmen sai naiselta puhelun. Clara oli vain pari päivää sitten saanut jälleen pentuja. Koska sää oli tuolloin kovin kylmä ja myrskyinen, Clara oli asettunut hylättyyn taloon pentujensa kanssa. Ehkä juuri suojellakseen pentuja Clara ei enää lähtenyt ihmisiä pakoon ja niinpä Carmen sai vihdoin pelastettua hänet ja pennut turvaan tarhalleen.

Clara hoiti pentujaan esimerkillisesti, kunnes he olivat tarpeeksi isoja matkatakseen omiin koteihinsa. Ujoksi jäänyt Clara ei kuitenkaan ole kelvannut adoptioon. Hän jännittää ymmärrettävästi vieraita ja pitää mielellään heihin pientä välimatkaa. Hetken tarkkailtuaan hän kuitenkin uskaltautuu syömään herkkuja kädestä. Claralle etsitään ymmärtäväistä kotia, jossa osataan tukea aran koiran edistymistä ja antaa hänelle aikaa kotiutua.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.