CLARA

narttu | syntynyt noin 2014 | Carpen tarhalla | noin 50-55 cm

Koska elämä kaduilla on koirille jatkuvaa vaarojen välttelyä, tulee useimmista kaduilla elävistä koirista varovaisia. Useat ihmiset suhtautuvat kodittomiin koiriin paheksuen ja surullisen usein myös väkivaltaisesti. Niinpä ei ole ihme, etteivät koirat uskalla lähestyä edes sellaisia ihmisiä, jotka heistä huolehtivat. Clara asui Carpen tarhan läheisessä kylässä. Hänellä ei ollut kotia, mutta eräs hyväsydäminen rouva ruokki häntä säännöllisesti. Hän ei kuitenkaan päässyt varovaisen Claran lähelle ja niinpä useista yrityksistä huolimatta Claraa ei saatu steriloitua. Clara synnytti kadulle yhä uudelleen pentuja, joista yksikään ei selvinnyt. Osa pennuista sairastui karuissa oloissa ja loput jäivät auton alle tai katosivat. Naista Claran ja pentujen surullinen kohtalo ahdisti ja hän pyysi apua Carpen tarhaa ylläpitävältä Carmenilta. Vuoden ajan kaksikko yritti pyydystää Claraa, mutta turhaan. Lopulta lokakuussa 2020 Carmen sai naiselta puhelun. Clara oli vain pari päivää sitten saanut jälleen pentuja. Koska sää oli tuolloin kovin kylmä ja myrskyinen, Clara oli asettunut hylättyyn taloon pentujensa kanssa. Ehkä juuri suojellakseen pentuja Clara ei enää lähtenyt ihmisiä pakoon ja niinpä Carmen sai vihdoin pelastettua hänet ja pennut turvaan tarhalleen.

Clara hoiti pentujaan esimerkillisesti, kunnes he olivat tarpeeksi isoja matkatakseen omiin koteihinsa. Ujoksi jäänyt Clara ei kuitenkaan ole kelvannut adoptioon. Hän jännittää ymmärrettävästi vieraita ja pitää mielellään heihin pientä välimatkaa. Hetken tarkkailtuaan hän kuitenkin uskaltautuu syömään herkkuja kädestä. Claralle etsitään ymmärtäväistä kotia, jossa osataan tukea aran koiran edistymistä ja antaa hänelle aikaa kotiutua.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.