CHAPPY

uros | syntynyt noin 2014 | Carpen tarhalla | noin 45 cm

3.12.2022
Chappyn odotus on vihdoin päättynyt, sillä oma perhe on löytynyt Suomesta.

Tausta ja tarina
Toisinaan Romanian kaduilla elävillä koirilla käy onni. Kun Chappy asui pienen kylän kaduilla, eräs hyväsydäminen mies piti hänestä huolta. Chappy piti miehestä kovasti ja seurasi häntä aina mahdollisuuden tullen. Yllättäen mies kuitenkin kuoli ja Chappy päätyi selviytymään yksin. Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen näki Chappyn ison tien risteyksessä aina ajaessaan tarhalle, mutta Chappy pelkäsi vieraita ihmisiä ja pysytteli kauempana. Eräänä päivänä Carmenin ajaessa risteyksen ohi hän huomasi, että tutuksi käynyt koira piteli toista etutassuaan ylhäällä. Hän pysähtyi ja aivan kuin pyytäen apua Chappy käveli suoraan mukana olleen ystävän luo. He veivät Chappyn eläinlääkäriin, missä murtunut jalka hoidettiin kuntoon. Tuon vanhan murtuman vuoksi hän ei ole tähän mennessä saanut mahdollisuutta etsiä omaa kotia, vaan on odottanut tarhalla jo pari vuotta.

Vaikka Chappy oli löydettäessä arka, hän on sittemmin reipastunut kovasti. Nyt hän vastaanottaa kaikki tutut ja vieraat ihmiset häkissään innosta pomppien. Chappy rakastaa huomiota ja tulee heti tilaisuuden tullen pyytämään rapsutuksia.  Hän vaikuttaa herkältä ja lempeältä pojalta, josta löytyy myös leikkisä ja hupsumpi puoli. Chappy ei ole tarhalla tullut urosten kanssa toimeen, mutta varsinkin rauhallisemmat nartut ovat kovasti hänen mieleen. Chappy on tarhalla tarkka ruoastaan, eikä pidä siitä, että kupissa olevaan ruokaan kosketaan. Tulevan kodin onkin tärkeää ymmärtää, että Chappy tarvitsee rauhaa ruoka-aikanaan. Herkkujen kanssa ongelmaa ei ole ollut.

Chappyn etujalassa oli löytöhetkellä murtuma, joka korjattiin metallilevyn avulla. Sittemmin metallilevy on poistettu, eikä jalka tällä hetkellä vaivaa Chappyä mitenkään.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.