Care for Dogs

Delia Botea on romanialainen eläinsuojelija, joka pyörittää Care for Dogs yhdistystä ja yksityistä tarhaa Brasovin lähellä. Delia on määrätietoinen, järjestäytynyt ja tehokas. Kolme vuotta sitten hän osti tyhjän tontin, jossa nyt sijaitsee tarha, joka tarjoaa suojapaikan yli kahdellesadalle koiralle. Tarhaa kehitetään jatkuvasti ja Delialla on loputtomiin ideoita ja motivaatiota tehdä asioita entistä paremmin, tehokkaammin ja suuremmin. Tarhan pyörittämisen lisäksi alueella pyörii jatkuva sterilointikampanja, jonka puitteissa steriloidaan välillä jopa kolmesataa eläintä kuukaudessa. Tarhalle tulee jatkuvasti koiria lähialueilta työntekijöiden ja tukijoiden löytäminä. Tarhalle pelastetaan myös säännöllisesti koiria läheisiltä kunnallisilta tarhoilta, joissa osasta koirat lopetetaan aina kahden viikon välein mikäli niille ei löydy uutta paikkaa ennen sitä.

Tarha on moneen romanialaiseen koiratarhaan verrattuna kehittynyt ja järjestäytynyt. Siellä on erikseen sisätilat, klinikkahuone ja leikkialue koirille. Sisätiloissa on tilat majoittaa sellaiset koirat kuten pienet pennut ja toipilaat, jotka tarvitsevat vielä normaaliakin enemmän lämpöä ja jatkuvaa huolenpitoa. Palkattuja työntekijöitä on useita ja he välittävät eläimistä koko sydämestään. Tulevaisuuden suunnitelmissa on saada tarhalle palkattua myös oma eläinlääkäri.

Care for Dogs tekee tiiviisti yhteistyötä saksalaisten ja englantilaisten yhdistysten kanssa ja suurin osa koirista adoptoidaan näihin maihin. Kuitenkin, kuten lähes joka tarhalle, myös sinne on jämähtänyt liuta arkoja koiria, joiden kodinsaantimahdollisuudet ovat erityisen huonot. Toivomme Emblan kautta pystyvämme auttamaan näitä koiria löytämään kodit, jotta niilläkin olisi mahdollisuus parempaan elämään.

Emblan perustajajäsen Veera on työskennellyt Care for Dogs tarhalla kesästä 2020 lähtien. Tarha ja sen koirat ovat Veeralle tuttuja ja siksi tarha oli luonnollinen valinta Emblan yhteistyökumppaniksi. Veeran vastuulla tarhalla ovat luonnollisesti juurikin häkit joissa asuu arempia koiria. Niinpä moni Emblan kautta kotia etsivä koira on päivittäin Veeran kanssa tekemisissä.


Care for Dogs Facebookissa ja Instagramissa