CARA

narttu | syntynyt noin 2009 | kotihoidossa Vihdissä | noin 50 cm

13.5.2022
Noin viikko sitten Caran tassut astuivat Suomen maan kamaralle, eikä Cara ole taaksepäin katsellut. Iloinen paksukainen, kuten Care for Dogsin Delia sanoi, nauttii elämästä niinkuin ei koskaan ennen. Cara on onnellinen ja ahne, mutta nivelravinteet hän jättää erehtymättä syömättä, ellei niitä murskata pieneksi ruuan joukkoon. Kotihoitaja kertoo, että hänellä on edessään uusien lenkkareiden osto, sillä niin kova kiire mummokoiralla on joka paikkaan. Aina ehtiessään hän saa hepuleita pihalla ja välillä komentaa ihmistä huomaamaan itsensä. Seinäkukkaseksi Carasta ei ole, mutta selvää on, että hänen tarinaansa ei ole vielä kirjoitettu. Kunpa siihen mahtuisi vielä tässä elämässä luku, jossa kerrotaan Caran päässeen omaan kotiinsa.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi kesäkuussa 2021 tarhalta pelastuneista on vanha rouva Cara. Jostain syystä ihana Cara on odottanut lähes vuoden tarhalla kelpaamatta kellekään.

Cara on todella herttainen persoona. Hän on todennäköisesti lähes täysin sokea, mutta tämä ei hidasta iloista Caraa lainkaan. Hän touhottaa tarhalla pontevasti ympäriinsä eikä välitä, vaikka välillä törmäisi mennessään johonkin. Cara rakastaa ihmisiä ja huomiota ja on aina pyytämässä rapsutuksia tutuilta ja vierailta ihmisiltä. Tarhan työntekijät kuvailevatkin Caraa äärettömän lempeäksi ja ystävälliseksi. Hän osaa kulkea hihnassa ja rakastaakin lenkeillä ihmetellä uusia hajuja. Suurin Caran rakkauksista on kuitenkin ruoka. Hän tuntuu haistavan syötävät asiat huomattavasti taitavammin kuin kukaan muu ja usein pihalle jalottelemaan päästessään Cara löytää heti pöydille unohtuneet herkut tai roskikseen heitetyt ruoat. Hän osaa myös tomerasti haukkumalla muistuttaa, jos ruoka on hänen mielestään myöhässä. Cara tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen ja innostuu tarhalla välillä leikkimään muiden kanssa.

Caralta löydettiin tarhalle tullessa kasvain virtsarakosta, sekä pienempiä kasvaimia pernasta. Kasvaimet eivät ole vuodessa kasvaneet tai muuttuneet, joten eläinlääkärit epäilevät niiden olevan hyvälaatuisia. Caran iän vuoksi niitä ei haluta enää Romaniassa operoida. Cara etsiikin itselleen kotia, jossa saisi viettää lopun elämänsä onnellisena huolimatta siitä kauan aikaa on vielä jäljellä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.