BUDDY

uros | syntynyt noin 2012 | Kotihoidossa Vantaalla | noin 60 cm

23.12.2021
Herttainen Buddy on saanut parhaan mahdollisen joululahjan, sillä hänet on varattu ikiomaan kotiin.

21.11.2021
Buddy on viettänyt kotihoidossa nyt parisen kuukautta. Buddy on rauhaa rakastava ja lempeä jättiläinen. Buddy rakastaa ihmisiä ja tulee hienosti toimeen myös kouluikäisten lasten kanssa. Hän on tavannut kotihoidossa myös taaperoikäisiä lapsia, ja vaikka kärsivällisyys heidän kanssaan on koko ajan kasvanut, nauttisi Buddy silti eniten rauhaisasta arjesta, sillä kovasta hulinasta hän väsyy ja vetäytyy omiin oloihinsa lepäämään.

Buddy on alusta asti nauttinut ulkoilusta kovin: hän haluaisi kovasti tervehtiä ohikulkijoita rapsutusten toivossa, mutta ymmärtää myös, ettei kaikkia voi aina tervehtiä. Liikenteestä Buddy ei ole moksiskaan. Ihmiset kiinnostavat Buddya ulkona enemmän kuin muut koirat, mutta hän osaa ohittaa myös toiset koirat sievästi häntää heilutellen. Pikkuhiljaa Buddy on myös oppinut, että hihnakävely on mukavampaa vetämättä, vaikkakin harjoittelua tarvitaan edelleen. Buddy haukkuu todella harvoin, eli kerrostaloympäristössä eläminen ei ole hänelle ongelma. Lähinnä Buddy juttelee hassusti ääntelemällä halutessaan ulos, ja yksinolotkin sujuvat rauhaisasti. Buddy on oppinut jo istumaan ja makaamaan pyydettäessä, ja onpa hän matkustanut jo bussillakin, mikä sujui Buddyn tapaan erinomaisesti. Buddy nauttii harjauksesta ja hellyydestä, vaikkakin kynnenleikkuuta hänen kanssaan tulee vielä harjoitella lisää.

Buddy on kotihoidossa osoittanut olevansa kerrassaan tasapainoinen ja läpeensä ystävällinen herraskoira. Hän sopisi varmasti monenlaiseen ympäristöön, mutta eniten hän varmaankin toivoisi rauhaisaa arkea ainoana koirana.

7.10.2021
Buddy on opetellut kotikoiran elämää nyt kolmen viikon ajan. Buddy onkin jo kovin hurmannut ihmiset ympärillään naapureita myöten. Buddy on sosiaalinen kaveri, ja hänelle kelpaavat vieraidenkin rapsutukset. Buddyn kotihoitopaikassa asuu kouluikäinen lapsi, ja Buddy on tullut loistavasti toimeen hänen kanssaan. Ihan pieniä taaperoita Buddy välttelee ja poistuu mieluummin tilanteesta. Hän voisi kuitenkin soveltua esimerkiksi kouluikäisten lasten perheeseen. Buddy on karistanut säännöllisen liikunnan myötä vyötäröltään muutaman lisäkilon, ja onkin pian varmasti elämänsä kunnossa. Buddy on oppinut myös istumaan, ja onpa hän oppinut jo kynsienleikkuutakin, joka onnistuu muutama kynsi kerrallaan. Kaikenkaikkiaan Buddylla menee kerrassaan loistavasti, ja enää tältä ihanalta herraskoiralta puuttuu oma, loppuelämän koti.

19.9.2021
Buddy saapui Suomeen kotihoitoon 16.9. Heti Suomeen saavuttuaan oli selvää, että Buddy halusi ehtiä heti ottamaan uudesta elämästään kaiken irti. Buddy onkin hoitajan mukaan 40 kiloa täyttä rakkautta. Vaikka kotihoidossa Buddy on elellyt vasta muutaman päivän, hän osaa jo tehdä tarpeensa ulos ja myöskin pyytää sinne hädän iskiessä. Buddy on kiltti, rauhallinen ja lempeä jättiläinen. Ulkoilussa Buddylla riittää vielä harjoiteltavaa, sillä 40 kiloisena hän saattaa vetää ihmistä perässään, mikäli oikein innostuu. Alku kotihoidossa on ollut kuitenkin lupaava, ja joku onnekas saa Buddysta mahtavan perhekoiran.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on syyskuussa 2020 kunnalliselta pelastettu Buddy. Huikeasta luonteestaan huolimatta Buddy ei ole päässyt etsimään kotia tarhan muiden yhteistyökumppaneiden kautta, sillä he arvioivat Buddyn perimässä olevan rottweileria.

Buddy rakastaa ihmisiä. Tarhaympäristöstä huolimatta hän on äärimmäisen tasapainoinen ja avoin persoona. Hän on aina iloisella tuulella ja kulkee siellä missä ihmisetkin. Tärkeintä onkin saada olla lähellä ja osallistua. Buddy vastaanottaa kaikki tutut ja vieraat iloisesti ja hakee aina tilaisuuden tullen rapsutuksia. Myös herkut ovat kovasti hänen mieleen ja Buddy onkin kerryttänyt muutamia liikakiloja tarhalle tulonsa jälkeen. Buddy ei tarhalla ole juuri haukkunut ja hän on pääosin rauhallinen, vaikka tietysti innostuu leikkimään heti ihmisen yllyttäessä. Muiden koirien kanssa Buddy on tullut valikoivasti toimeen, joten varmuuden vuoksi hänet luovutetaan vain ainoaksi koiraksi tai hyvin harkitusti nartun kaveriksi.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.