BRIANNA

narttu | syntynyt 2018 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Romaniassa koirilla on vielä surullisen usein kovin vähän arvoa. Briannan ja hänen veljensä on aikoinaan ostanut pentuina eräs mies. Pennut oli myyty hänelle labradorinnoutajina, mutta pentujen kasvaessa aikuisiksi mies huomasi, etteivät koirat olleetkaan puhdasrotuisia. Niinpä koirilla ei ollut hänelle enää minkäänlaista arvoa ja hän päätti hylätä kaksikon läheiseen metsään. Yksi miehen naapureista kuuli tilanteesta ja hyväsydämisenä ihmisenä halusi auttaa koiria. Niinpä hän soitti ystävälleen Carmenille, joka ylläpitää Carpen tarhaa. Carmen lupasi ottaa koirat suojiinsa ja niin Brianna ja hänen veljensä päätyivät asumaan Carpen tarhalle. Valitettavasti isolla piha-alueella vähillä ihmiskontakteilla eläneet sisarukset olivat ehtineet kasvaa kovin ujoiksi, mistä johtuen he ovat jämähtäneet tarhalle.

Brianna on ollut tarhalla kovin stressaantunut, mutta on ajan ja uusien naapurien myötä hieman rauhoittunut. Ihmisiä hän pelkää kovasti ja pyrkiikin väistämään häkkiin ilmestyneet vieraat. Ihmiset kuitenkin selvästi herättävät hänen uteliaisuutensa ja maahan heitetyt namit Brianna uskaltaa käydä syömässä. Hän vaikuttaa tarhalla melko energiseltä ja onkin varmasti myös hyvin turhautunut elettyään pienessä häkissä jo useamman vuoden. Tällä hetkellä Brianna jakaa häkkinsä kopissa piileskelevän veljensä kanssa ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Briannalle etsitään kokenutta kotia tai kotihoitopaikkaa, jossa hän saisi kaikessa rauhassa laskea stressiään ja oppia luottamaan ihmisiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.