Boi

uros | syntynyt 2/2012 | Carpen tarhalla | noin 55 cm

Boin elämä alkoi Bukarestin kaduilta. Hänen emonsa synnytti viisi pentua keskelle vilkasta kaupunkia. Koirien onneksi Carpen ylläpitäjä Carmen sai kuulla vaarojen keskellä varttuvista pennuista ja niinpä emo ja pennut pääsivät turvaan Carmenin silloiselle tarhalle. Pennut kasvoivat ja yksi heistä adoptoitiin Suomeen, mutta neljä muuta pentua olivat liian arkoja adoptoitaviksi. Niinpä he jäivät tarhalle, arkoina ja unohdettuina. Muutama vuosi tarhalle saapumisen jälkeen pentujen bokseria muistuttava emo varastettiin tarhalta. Boi jatkoi elelyä veljiensä kanssa, kunnes yksitellen veljet menehtyivät. Nyt pentueesta jäljellä on enää Boi.

Boin arkuus on iän myötä hieman pehmentynyt. Hän on edelleen varovainen, mutta saadessaan edetä omilla ehdoillaan, Boi uskaltaa hakea tutuilta ihmisiltä herkut. Säikähtäessään Boi menee edelleen herkästi pakoon ja häkin läpi hän haukkuu pelottaville asioille. Boi asui pitkään veljensä Viktorin kanssa ja kaksikko oli erottamaton. Viktorin menehdyttyä Boi on asuttanut häkkiään yksin. Boi vaikuttaa tulevan hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Elettyään koko elämänsä tarhalla Boi ei ymmärrettävästi tiedä mitään elämästä häkin ulkopuolella, joten hänelle etsitään kotia, joka on valmis tutustumaan hänen kanssaan suureen maailmaan Boille sopivalla tahdilla.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.