BOBO

uros | syntynyt noin 2010 | Care for Dogsin tarhalla | noin 60-65 cm

6.2.2023
Toisinaan universumi on käsittämättömän julma. Bobo oli juuri vuosien odotuksen jälkeen saanut uutisen omasta kodistaan, kun hänen vointinsa alkoi yllättäen huonontua tarhalla. Alustavien tutkimusten perusteella pernasta ja maksasta löytyi kasvaimia, joiden poistoon varattiin leikkausaika. Valitettavasti Bobon kunto romahti ennen leikkausta eikä enää ollut mitään muuta tehtävissä, kuin päästää hänet pois.

27.1.2023
Huikea Bobo saa pian hyvästellä täpötäyden tarhan, sillä hänelle on juuri varattu matkalippu Suomeen ja ikiomaan kotiin. Pian hän saa nauttia täysipäiväisesti rapsutuksista ja huomiosta.

Tausta ja tarina
Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Koiratarhoille onkin jatkuvasti tunkua, sillä koiria löytyy päivittäin katujen varsilta ja ihmiset soittelevat jatkuvasti koirista, jotka tarvitsisivat apua. Care for Dogsia ylläpitävä Delia on yksi monista eläinsuojelijoista, jotka ovat jo vuosia auttaneet apua tarvitsevia koiria. Ennen nykyistä tarhaa Delialla oli toinen, pienempi tarha. Kun Care for Dogsin tarha rakennettiin, suurin osa aiemman tarhan koirista muutti Delian mukana uudelle tarhalle. Pieni joukko koiria jäi kuitenkin asumaan vanhan tarharakennuksen pihamaalle tontin omistajan luo. Nämä koirat asuivat romanialaisittain hyvissä oloissa, kunnes huhtikuussa 2022 mies päätti myydä tontin ja koirien oli lähdettävä. Niinpä he muuttivat Care for Dogsin tarhalle. Yksi vanhan tarhan tontilla asuneista koirista on Bobo. Hän on päätynyt vanhalle tarhalle jo huimat yhdeksän vuotta sitten. Valitettavasti Bobo kuuluu siihen joukkoon, joka löytää huonosti koteja. Hän on iso ja vanha ja rotunsa vuoksi jämähtänyt tarhalle huikeasta luonteestaan huolimatta.

Bobo sulattaa jokaisen tapaamansa ihmisen sydämen. Hän on äärettömän ihmisrakas ja aina suunniltaan onnesta, kun jollain on hetki aikaa pysähtyä hänen luokseen. Innostuksestaan huolimatta Bobo osaa olla kohtelias eikä esimerkiksi hypi vasten. Hän seurailee aina ihmisen perässä ja odottaa nätisti hetkeä, jolloin ihmisellä on hetki aikaa rapsutella ja huomioida hänet. Hän osaa kulkea nätisti hihnassa ja rakastaakin uusien hajujen ja paikkojen tutkimista. Bobo on tarhalla asunut useammassa eri kokoonpanossa ja tullut hienosti toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Hän on kuitenkin toisinaan melko innokas tutustuja ja muut koirat ovat tarhalla komentaneet häntä välillä melko ikävästikin kauemmas. Tästä johtuen Bobo on jo hetken asunut tarhalla väliaikaiseen erotukseen tarkoitetussa pienessä osassa häkkiä.

Bobolla on rotutyypillisiä oireita takapäässä. Tulevan kodin onkin tärkeää sitoutua huoltamaan Bobon kehoa ja hoitamaan mahdollisia kipuja ja kolotuksia Bobon loppuelämän ajan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.