BLACKY

uros | syntynyt noin 2011 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

9.9.2021
Monta vuotta hän ehti olla huomaamaton. Unohdettu tarhalle liian arkana, sillä eihän kukaan hänenlaistaan ottaisi. Mutta tänään herttaisen vanhan miehen sydäntä lämmittää aivan erityinen uutinen. Juuri hänellä on koti ja ikioma perhe.

Tausta ja tarina
Elämä kodittomana koirana keskellä katujen vaaroja ei ole helppoa. Valitettavan usein liikenteen ja muun lisäksi myös ihmiset kohtelevat kaduilla eläviä koiria julmasti. Niinpä moni kaduilta pelastettu koira jännittää alkuun tarhallakin ihmisiä. Useimmat heistä reipastuvat ajan kanssa saadessaan hyviä ihmiskokemuksia, mutta osalle tarhaympäristö on yksinkertaisesti liikaa.
Tammikuussa 2016 Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia löysi Blackyn läheisen kaupungin kadulta. Koska elämä kaduilla on vaarallista ja surullisen moni koira päätyy sieltä kunnallisille tarhoille, otti Delia Blackyn turvaan tarhalleen.

Blackyllä on ollut kodittomaksi koiraksi vielä erityisen huono tuuri. Se on musta, keskikokoinen ja arka. Ja nyt sille on jo ehtinyt kertyä ikääkin. Ennen Emblan yhteistyötä Blackyn tietoihin oli tarhalla kirjattu, ettei se näistä syistä tule koskaan löytämään kotia. Blacky jännittää ihmisiä ja vetäytyy herkästi koppiinsa, mikäli tarhalla on ylimääräistä hälinää. Perusolemukseltaan hän on rauhallinen ja tarhalla selvästi onnellisimmillaan, kun saa nautiskella auringossa tuulta haistellen. Blacky on tasapainoisen oloinen vanhempi herra. Hän tulee mainiosti toimeen viiden häkkikaverinsa kanssa. Tarhalla Blacky ei juurikaan hauku ja on muutenkin hyvin huomaamaton.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.