BLACKIE

narttu | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50 cm

27.1.2021
Yli neljä vuotta Blackie on yrittänyt olla mahdollisimman huomaamaton. Hänen maailma on koostunut pienestä kopista ja sen seinien tuijottelusta. Hänelle myös tämä päivä on piilottelua, sillä hän ei tiedä paremmasta. Mutta me tiedämme. Me olemme aloittaneet valmistelut Blackien matkaa varten, sillä Blackielle on ikioma koti Suomessa. Häntä odottaa perhe, joka näki juuri Blackien, piilossa ja unohdettuna. Vihdoin Blackie pääsee näkemään, että elämä voi olla muutakin, onnellista.

Tausta ja tarina
Elämä kodittomana koirana keskellä katujen vaaroja ei ole helppoa. Valitettavan usein liikenteen ja muun lisäksi myös ihmiset kohtelevat kaduilla eläviä koiria julmasti. Niinpä moni kaduilta pelastettu koira jännittää alkuun tarhallakin ihmisiä. Useimmat heistä reipastuvat ajan kanssa saadessaan hyviä ihmiskokemuksia, mutta osalle tarhaympäristö on yksinkertaisesti liikaa. 

Vuonna 2016 Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia löysi erään sillan alta joukon koiria. Alue oli koirille turvaton ja niinpä Delia päätti ottaa koirat turvaan tarhalleen. Yksi sillan alta pelastetuista oli suloinen Blackie. Vaikka tarhalle pääsy oli hyvin todennäköisesti Blackien pelastus, stressaava tarhaympäristö on osoittautunut hänelle liian pelottavaksi. Viimeiset neljä vuotta Blackie on viettänyt visusti koppinsa perällä, eikä häntä tarhalla juuri koskaan nähdä ulkona. Jos kopin katon avaa, pyrkii Blackie pikaisesti ulos ja turvaan piiloon toiseen koppiin. Blackie, kuten kaikki muutkin tarhoille unohtuneet arat koirat, ansaitsisi mahdollisuuden parempaan elämään rauhallisemmassa kotiympäristössä. Hän tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa ja jakaa tälläkin hetkellä ison aitauksen viiden muun koiran kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.