BENI

uros | syntynyt noin 2021 | Cosoban tarhalla | noin 55 cm

Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Vaikka Adina kieltäytyy parhaansa mukaan uusista koirista, hylätään tarhalle silti jatkuvalla syötöllä uusia pentuja. Ja koska pentuja on paljon, ovat mahdolllisuudet sosiaalistaa heitä kovin vähäiset. Niinpä iso osa pennuista viettää ensin pentuaikansa isolla sisäpihalla suuressa koiralaumassa, kunnes kasvavat liian suuriksi ja siirtyvät loputtomilta tuntuviin häkkiriveihin.

Paju ja Beni ovat viettäneet koko elämänsä Cosoban tarhalla. Ensin isolla pihalla ja myöhemmin yhdessä häkeistä. Koska kokemuksia uusista tilanteista ja ihmisistä on vähän, ovat he ymmärrettävästi alkuun hieman ujoja vieraiden ihmisten kanssa. Beni on kaksikosta ujompi. Hän seurailee mielellään pienen välimatkan päästä ihmisten ja Pajun puuhia ja vasta hetken ihmeteltyään uskaltautuu hakemaan tarjotut namit kädestä. Hän on kuitenkin selvästi utelias ihmisiä kohtaan ja jo hetken ihmettelyn jälkeen pyörii aivan lähellä. Todennäköisesti hän reipastuisikin kotihoidossa tai omassa kodissa suhteellisen nopeasti, varsinkin jos tukena olisi reipas koirakaveri josta ottaa mallia.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.