BELLA

narttu | syntynyt noin 2013 | Kotihoidossa Tampereella | noin 50 cm

23.11.2022
Bellalla on käynyt mieletön tuuri. Hän on ensimmäisistä päivistä lähtien viihtynyt kotihoitopaikassaan äärimmäisen hyvin ja samalla perhe on rakastunut Bellaan täysiin. Niinpä onkin käynyt niin onnellisesti, että Bella on jo päässyt perille ikiomaan kotiinsa.

17.11.2022
Bella on ehtinyt asettua kotihoitoon nyt kuukauden verran. Nukuttuaan alkustressin pois Bella lähti uteliaasti tutkimaan asuntoa ja tämän jälkeen sopeutuminen kotikoiraksi onkin sujunut vauhdilla. Bella ei tunnu sisällä juuri pelkäävän, vaikka välillä hieman ihmetteleekin uusia outoja ääniä. Ihmisiin Bella on alkanut tutustua reippaasti ja hän on jo ehtinyt huomata, että rapsutukset ovat kovin mukavia.

Tausta ja tarina
Joskus mahdollisuus on epäonnen ansiota. Bella eli Bukarestin kaduilla tuhansien muiden kodittomien koirien kanssa. Kodittomat koirat ovat Romaniassa niin tavallinen näky, ettei moni enää edes kiinnitä heihin huomiota. Elämä kaduilla on vaarallista ja monille käy kuten Bellalle. Hän on kadulla eläessään joutunut jonkinlaiseen onnettomuuteen, jonka seurauksena hänen toisessa etujalassaan on hermovaurio. Onnettomuuden seurauksena eräs eläinrakas ihminen kuitenkin kiinnitti huomionsa juuri kolmella jalalla pomppivaan Bellaan ja niin Bella pääsi kaduilta turvaan yksityiselle tarhalle Carpen ylläpitäjän Carmenin hoiviin.

Bellan jalkaa yritettiin kuntouttaa eläinlääkärien ja fysioterapian avulla, mutta lopulta todettiin, ettei jalka enää palaudu normaaliksi. Jalka ei tunnu vaivaavan Bellaa, joten eläinlääkärien kanssa päätettiin amputoinnin sijaan jättää jalka tasapainottamaan liikkumista. Bella onkin sopeutunut hyvin liikkumaan kolmella jalalla. Bella tulee tarvitsemaan tulevassa kodissaan erityistä huolenpitoa vammansa vuoksi, ja esimerkiksi fysioterapia tulee varmasti olemaan tarpeen liikunnan lisääntyessä.

Bella on tarhalla ikuisen positiivinen, iloinen ja huoleton hassuttelija. Hän tuntuu olevan aina hyvällä tuulella ja valmis osallistumaan päivän tapahtumiin. Bella ei varsinaisesti ole arka, mutta useampi vuosi häkissä tarhalla on tehnyt hänestä varovaisen uusien ihmisten kanssa. Tuttujen kanssa Bella on iloisen innokas ja tulee rapsuteltavaksi ja hakemaan nameja. Bella on aina tomerasti mukana tarhan vahtihommissa ja ilmoittaakin mielellään haukkumalla, mikäli huomaa ympärillä tapahtuvan jotakin ilmoitettavan arvoista. Bella on tarhavuosiensa aikana asunut useamman eri uroksen ja nartun kanssa ja tullut hyvin toimeen kaikkien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.