ARLO

uros | syntynyt noin 2016 | Care for Dogsin tarhalla | noin 60 cm

Koiria päätyy tarhoille monin tavoin. Vaikka kaikki eläinsuojelijat pyrkivät parhaansa mukaan välttämään uusien koirien ottamista, tulee tasaisesti vastaan yksilöitä, jotka eivät ilman apua selviäisi kaduilla kauaa. Näin kävi tammikuussa 2023, kun Care for Dogsin tarhan yhteistyöeläinlääkäri löysi kaksi nälkiintynyttä koiraa harhailemasta erään köyhän kylän laitamilla. Koska talvi on Brasovin alueella kylmä ja karu, ei eläinlääkäri halunnut jättää koiria kadulle palelemaan. Niinpä Arlo ja hänen koiraystävänsä pääsivät suojaan hänen klinikalleen. Myöhemmin tilan vapautuessa kaksikko siirtyi Care for Dogsin tarhalle. Toinen koirista löysi nopeasti kodin Saksasta, mutta herttainen Arlo odottaa edelleen omaa vuoroaan. 

Arlo on tarhalle unohtunut aarre. Hän on alusta asti ollut mitä ihmisrakkain ja aina valmis lenkille tai rapsuteltavaksi. Hän on ystävällinen aivan kaikkia tuttuja ja tuntemattomia ja aikuisia ja lapsia kohtaan. Hän on sopivasti aktiivinen ja leikkisä, mutta samalla osaa myös rauhoittua odottelemaan tilanteen niin vaatiessa. Hän on tarhalla tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja myös kissat ovat Arlon mielestä olleet vallan ok. Arlo sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.