ARGES

uros | syntynyt noin 2019 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

11.3.2024
Arges saa pian jättää tarhan taakseen, kun hän matkustaa Suomeen omaan kotiinsa perheensä luokse. Hänet on varattu ihan ikiomaan kotiin.

Tausta ja tarina
Carpen tarha sijaitsee hyvin syrjässä peltojen keskellä. Silti tarhalle johtavalle hiekkatielle päätyy jatkuvasti uusia hylättyjä koiria. Vähintäänkin osa näistä koirista on hylätty sinne tarkoituksella, sillä tieto tarhasta on levinnyt laajalti. Keväällä 2022 tarhaa ylläpitävä Carmen huomasi matkalla tarhalle tiellä seikkailevan uuden koiran. Hän pysähtyi ja ihmisrakas koira juoksi suoraan hänen luokseen. Carmen nimesi koiran löytöpaikan joen mukaan Argesiksi ja niin hyvin todennäköisesti kodistaan hylätty Arges päätyi asumaan Carpen tarhalle.

Arges on mitä herttaisin persoona. Vaikka hän on ehtinyt odottaa häkissä jo pian kaksi vuotta, ei odottelu tunnu lannistaneen häntä lainkaan. Hän ottaa sekä tutut että vieraat ihmiset vastaan suurella ilolla ja varsinkin herkuilla hänestä saa hyvin nopeasti ystävän. Vaikka Arges on kyllä onnellinen jo siitäkin, että jollain on hetki aikaa häntä rapsutella. Hän vaikuttaa tarhalla hyvin tasapainoiselta ja reippaalta persoonalta. Hän on iloinen ja leikkisä, mutta rauhoittuu myös nopeasti alkuinnostuksen jälkeen. Arges jakaa tällä hetkellä häkkinsä pienen Steffin kanssa ja kaksikko tulee mainiosti toimeen keskenään. Hän ei juuri hauku tarhalla.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.