ANNA

narttu | syntynyt noin 2017 | Cosoban tarhalla | noin 50 cm

10.6.2022
Anna on saanut Romaniaan iloisia uutisia, sillä hänen ikioma kotinsa on vihdoin löytynyt.

Tausta ja tarina
Romaniassa kodittomia pentuja syntyy jatkuvasti lisää. Vaikeissa ja usein vaarallisissa olosuhteissa emon on haastavaa huolehtia pennuista ja useimmiten vain osa selviytyy aikuisiksi asti. Joskus emoa ja pentuja kohtaa onni, kun joku eläinrakas paikallinen sattuu paikalle. Näin kävi reilu vuosi sitten, kun Anna ja hänen pienet pennut poimittiin kadulta ja kuljetettiin Cosoban tarhalle turvaan. Pennut saivat kasvaa turvallisessa ympäristössä ja lopulta he kaikki löysivät kodit.

Anna on jäänyt tarhalle, sillä hän pelkää ihmisiä. Kun häkin lähelle menee, sujahtaa Anna nopeasti turvaan koppinsa perälle. Kun ihminen siirtyy hieman kauemmas, uteliaisuus voittaa ja hän käy kurkistamassa mitä häkin ulkopuolella tapahtuu. Valitettavasti tarhalla ei juuri ole aikaa luoda Annan kaltaisille aroille koirille hyviä kokemuksia ihmisistä. Niinpä hänelle etsitään osaavaa hoitopaikkaa tai kotia, jossa oppia jälleen luottamaan ihmisiin. Muiden koirien kanssa Anna tulee hyvin toimeen ja väistää herkästi, mikäli sanomista jostain tulee.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.